Вчені з університету Стенфорда розповіли, як відрізнити коронавірус від звичайної застуди. Зокрема, вони акцентують увагу на тому, що головний симптом ГРЗ – нежить і мокрий кашель. При зараженні COVID-19 такого немає. Спостерігається сухий кашель без нежиті. Вірус не є термостійким, він гине при температурі 26-27 градусів, а також не переносить прямих сонячних променів.

При зараженні COVID-19, у людини може спостерігатися біль у горлі протягом 3-4 днів. В цей період необхідно терміново звернутися до лікаря. Далі починається коронавірусна пневмонія, яка характеризується різким підвищенням температури і фіброзом тканин легені.

Коронавірус - Фото з відкритих джерел

Вірус активно поширюється при кашлі та чханні, однак він не здатний долати великі відстані. Максимум – 10 футів (близько 3 метрів). Також COVID-19 може прожити до 12 годин на металевій поверхні і одязі, проте звичайні миючі засоби та пральні порошки вбивають його.

На шкірі рук віріони здатні прожити всього 5-10 хвилин, однак цього може виявитися достатньо для зараження, тому рекомендується регулярно мити руки з антибактеріальним милом. Також щоб не захворіти COVID-19 рекомендується пити хоча б по ковтку води кожні 15 хвилин. У такому випадку вірус не встигне потрапити в легені, а попрямує в шлунок, де загине від шлункового соку.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що авіакомпанія МАУ різко підняла ціни на квитки за добу до закриття кордону України.

Як повідомляв портал "Знай.іа", Петро Порошенко повернувся в Київ.

Також "Знай.іа" писав, що слід робити українцям, які зараз перебувають за кордоном і збираються повернутися додому.