Коронавірусна хвороба, звичайна застуда, грип і алергія мають дуже схожі симптоми, і інколи без лабораторного тесту неможливо відрізнити одне захворювання від іншого. Тим не менш, лікарі звернули уваги на типові риси кожного з цих станів, що дозволяє з певною мірою ймовірності їх розрізнити.

Перелік порад пропонує видання Business Insider.

Важливою ознакою гострого перебігу коронавірусної хвороби є жар. Значне підвищення температури не характерне для застуди і алергії, але також зустрічається при грипі. Вимірювання температури часто використовується як базовий тест на вірогідність інфікування коронавірусом, але Всесвітня організація охорони здоров'я звертає увагу, що хвороба може протікати й без лихоманки.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Також коронавірус і грип роблять схожими сухий кашель, інший важливий симптом обох захворювань, який також рідше зустрічається при застуді і кашлі.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зате коронавірусу зовсім не характерний нежить і чхання, часті супутники застуди і алергії й рідше - грипу.

Вирізняючою рисою коронавірусної інфекції є також ускладнення дихання, чого не спостерігається при застуді, грипі чи алергії. Це серйозний симптом, який може свідчити про загрозу для життя.

Хворі на коронавірус пацієнти рідко скаржаться на головний біль, біль у м'язах, біль у горлі та діареї.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Доктор Комаровський зірвав вуаль з коронавірусу: запитання й відповіді.

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус перетворив київські ТРЦ на медпункти, - "міряють температуру і відправляють до лікарні".

Також "Знай.ua" писав, що Яценюка в масці екстрено привезли до лікарні "Борис".