Православний Великий Піст в 2020 році випадає на 2 березня-18 квітня. На жаль, у цей же період Україну терзає смертоносний коронавірус, і необхідно зміцнювати своє здоров'я і імунітет, щоб не підхопити моторошну бацилу. Звичайно ж, всі православні українці цікавляться — як співвідносити Пост і карантин. На думку лікарів (людей переважно далеких від релігії і близьких до науки), пост тільки нашкодить здоров'ю, послабивши імунну систему. І продукти, які вважаються “скоромними” — риба, м'ясо, яйця, молоко, насправді дуже потрібні нашому тілу в цей непростий період.

Такі види морських риб, як палтус, лосось, оселедець, тунець, макрель і сардини, мають високий вміст кислот омега-3, які забезпечують будівельні блоки для виробництва протизапальних гормонів – ейкозаноїдів, благотворно впливають на імунну систему.

Курячі яйця забезпечують організм стандартним білком – основним будівельним блоком кожної клітини, включаючи імунну систему. Крім того, цей продукт багатий вітамінами A, E, D, K, B і бета-каротином. Яйця містять велику кількість мінералів, таких як залізо, магній, калій, кальцій, а також цинк, який збільшує вироблення лімфоцитів, пригнічує розмноження вірусів і скорочує тривалість інфекції, володіє протизапальними властивостями.

М'ясо є хорошим джерелом високоякісного білку, а також заліза, цинку і вітамінів групи В, в першу чергу вітамінів В1, В2, ніацину (вітамін РР) і вітаміну В12. Саме вітаміни групи В у м'ясі відіграють важливу роль для організму людини, відповідають за правильне функціонування нервової системи, впливають на обмін речовин, беруть участь у засвоєнні вуглеводів, полегшують стан нервової напруги, а також покращують роботу мозку.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще