Експерти вивчили дані чотирьох мільйонів учасників експерименту і з'ясували, що дві чашки кави без цукру можуть захистити нервову систему організму від запалення це дозволяє прожити довше.

Так, вчені проаналізували близько 40 спеціальних досліджень і включили в них інформацію про проведені ними экперименти над 4 мільйонами учасників, а також назвали причини понад 450 тисяч людських смертей.

кава, фото Pxhere
кава, фото Pxhere

Виявилося, що всього дві чашки кави допомагають значно знизити ризик хвороб Альцгеймера і Паркінсона. Як показало дослідження, кофеїн специфічно впливає на нейромедіатор аденозин, а він допомагає нервовій системі організму людини захищатися.

Наголошується, що вчені знайшли закономірність серед тих, хто пив каву не менше 20 років поспіль. І у цих людей смертність спостерігалася нижче, ніж у нелюбителів кави.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Кава: джерело: YouTube
Кава: джерело: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вино – один з найулюбленіших спиртних напоїв українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, названо продукти, які допомагають прискорити метаболізм та спалити черевний жир.

Також портал Знай.uа писав, що через глобальне потепління 85% усіх виноградників можуть опинитися в зоні ризику.