Скупчення мокротиння не часто буває єдиним проявом захворювання, зазвичай його супроводжують інші ознаки, такі як підвищена температура тіла, загальна слабкість та утруднене дихання. Але якщо якщо не усунути надлишок мокротиння, воно може викликати закупорку бронхів.

Як видалити слиз і мокротиння з горла? Фахівці назвали 5 дієвих натуральних засобів, які використовуються для усунення надлишкового мокротиння з організму.

1. Куркума.
Активний інгредієнт куркуми, куркумін завдяки своїм сильним антисептичним і антибактеріальним властивостям, усуває бактерії і зменшує мокроту, одночасно зміцнюючи імунну систему.

Куркума, фото: kp.ua
Куркума, фото: kp.ua

Додайте чайну ложку куркуми на склянку теплої води, половину чайної ложки солі і перемішайте. Полоскати горло тричі на день протягом декількох хвилин для лікування респіраторних інфекцій та усунення мокротиння в грудях. Також при застуді рекомендується вживання «золотого молока».

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

2. Мед і лимон.

Поєднання лимона і меду лікує респіраторні проблеми і має потужні антибактеріальні та протигрибкові властивості. Ці продукти стимулюють імунну систему і запобігає застійні явища.

Мед з лимоном, фото: novadoba
Мед з лимоном, фото: novadoba

Змішайте столову ложку органічного меду і 2 столові ложки лимонного соку і вживайте суміш три рази на день, щоб боротися з застоєм і усунути надмірну мокроту.

3. Солона вода.
Щоб заспокоїти біль в горлі і усунути мокроту, полощіть його теплою солоною водою два рази на день. У чашку відфільтрованої води додайте від ½ до ¾ чайної ложки солі і добре перемішайте до повного розчинення.

Солона вода, фото: medmafia
Солона вода, фото: medmafia

Ви повинні дозволити розчину промити горло, чи не ковтаючи його. Потім полощіть горло протягом хвилини.

4. Вдихання пари.

Вдихання пари розріджує слиз в легенях і допомагає вивести її з організму. У каструлі з гарячою водою розчиніть половину чайної ложки чебрецю і розмарину і зніміть з вогню. Накрийте голову рушником і почніть вдихати пару. Повторюйте кілька разів в день.

парова інгаляція, фото: tehznatok.com
парова інгаляція, фото: tehznatok.com

Ви також повинні приймати гарячу ванну двічі в день, щоб розріджувати слиз. Щоб підсилити ефект, додайте кілька крапель вашого улюбленого ефірного масла, наприклад, чайного дерева, оскільки воно має потужну антимікробну ефектом.

5. Імбир.

Імбир має потужні відхаркувальні, противірусними і антибактеріальними властивостями, які лікують горло і застій в грудях, а також запобігають проблеми з диханням і інфекції. Тому переконайтеся, що з'їдаєте 3-4 шматочки імбиру в день або випиваєте кілька чашок імбирного чаю.

Імбир, фото:  foodclean.ru
Імбир, фото: foodclean.ru

Щоб приготувати імбирний чай, в каструлю з киплячою водою додайте 6 шматочків імбиру і чайну ложку перцю. Варіть 5 хвилин на середньому вогні. Коли охолоне, додайте чайну ложку меду.

Інший варіант, щоб попередити застій в легенях, приправляйте їжу перцем, перцем чилі, капсаїцином і часником. Гострі продукти, що містять капсаїцин, такі як кайенский перець або перець чилі, можуть також допомогти тимчасово очистити пазухи і змусити слиз рухатися.

Ці продукти допоможуть вам не тільки швидше видужати, але і попередити хворобу. Тому вживайте їх частіше в будь-який час року.

Також Знай.ua писав, чи можуть бути корисними кава, хліб та шоколад? Дієтологи розвіяли сумніви щодо популярних продуктів