Багато популярних дієт говорять, що такі звичні продукти, як шоколад, горіхи, мед, яйця, макарони, кава і навіть волоські горіхи, не є корисними. Дієтологи пояснили, чи ватро виключати ці продукти з раціону і чи дійсно вони є шкідливими для організму.

У час, коли модно сидіти на дієті, багато українців відмовляються від споживання хліба, меду і горіхів і навіть не п'ють кави. Багато хто вважає ці продукти шкідливими для здоров'я. Наприклад, що яйця – це холестерин, хліб – це зайві вуглеводи, шоколад – надлишок цукру, а кава погано впливає на нервову систему. Однак дієтологи запевняють, що такі твердження є помилковими.

корисні овочі
корисні овочі, pexels

Виявляється житній хліб, бездріжджовий, цільнозерновий є дуже корисними. Вони містять вітаміни групи В, корисну клітковину, а також є високобілковим продуктом. Головне, знати міру і не переїдати. А кава – взагалі дуже корисна, як запевняє дієтолог. Проте цього напою варто вживати не більше двох чашок в день. Кава містить хлорогенову кислоту, яка допомагає у профілактиці хвороби Альцгеймера та стимулює діяльність мозку.

Яйця – як курячі, так і гусячі або страусині, – також корисні, навіть з холестерином. Одне-два яйця в день дуже добре для будівництва наших мембран. Не менш корисно щодня споживати шоколад, але не молочний, який дійсно містить багато цукру, а справжній – чорний. Цей продукт дає сили. Багато не потрібно – не більше п'ятдесяти грамів в день.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Не варто відмовлятися й від макаронів. Однак звичайні макарони дієтологи радять замінити на пасту з твердих сортів пшениці і під час приготування не розварювати її. А корисними жирами на цілий день наситити організм зможе жменька горіхів.

Харчування, скріншот: YouTube
Харчування, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як правильно харчуватися у Великий Піст, аби не набрати вагу — ідеальне меню від дієтолога

Як повідомляв портал "Знай.ua", немиті овочі лише забавка — які продукти здатні згубити життя

Також "Знай.ua" писав, що лише три кроки і зайві кілограми щезнуть назавжди – поради фахівця