Як відомо, в Україні введено карантин через погрози активного поширення коронавирусной інфекції covid-19. На 25 березня в Україні кількість заражених наближається до 100 і влада не виключає можливості, що карантин можуть продовжити і після 3-го квітня.

У зв'язку з цим відомий український лікар Євген Комаровський записав нове відеозвернення, в якому відповів на найпоширеніші питання українців про коронавірус COVID-2019 і повідомив, що повинно бути в кожній аптечці під час карантину.

Євген Комаровський, скрін з відео
Євген Комаровський, скрін з відео

Лікар розповів, що не може назвати якісь препарати, які б варто було приймати в якості профілактики або лікування коронавірусу, так як таких препаратів не існує.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Коли заявляють, що якісь ліки допомогли вилікуватися від коронавірусу… Тоді нічого б втрачати, пробували все і щось допомогло", - сказав лікар і додав, що якщо комусь якісь ліки допомогли, то це зовсім не означає, що воно допоможе всім.

Для того, щоб говорити про ефективність препаратів, за словами Комаровського, потрібно, щоб їх приймали як мінімум сто людей у критичному стані. Він розповів українцям, що на період карантину повинно бути в аптечці кожного українця:

-Засіб для пероральної гідратації.

-Жарознижуючі препарати (парацетамол, ібупрофен)

-Сольові розчини для промивання носа.

-Судинозвужувальні краплі.

Рецепт Комаровського, скріншот з мережі
Рецепт Комаровського, скріншот з мережі

Для профілактики коронавірусу Комаровський рекомендував нічого не пити. Звичайні вітаміни в таблетках він порадив вживати тільки тим, у кого недостатньо в раціоні їжі з вітамінами або діагностовано дефіцит конкретного вітаміну.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, доктор Комаровський назвав терміни спалаху коронавіруса, відео.

Як повідомляв Знай.uа с*кс коронавірусом зіпсуєш! Як звести ризики до нуля і отримати те, що хочеться.

Знай.uа писав, перший рік життя малюка – Комаровський розповів про здорові напої.