Вчені Массачусетського університету, США виступили з заявою про недоцільність і потенційну шкоду від використання антибактеріального мила з триклозаном під час всесвітньої пандемії коронавірусної хвороби COVID-19.

Дослідники стверджують, що спеціальне антибактеріальне мило нічим не краще за звичайне, яке так само ефективно зменшує кількість мікробів на руках після миття.

Маски від коронавірусу-скріншот з відео
Маски від коронавірусу-скріншот з відео

Триклозан - речовина з антибактеріальною, антигрибковою та деякою антивірусною дією. Він широко застосовується як складова зубної пасти та мила. Однак щодо останнього у вчених є застереження, оскільки дослідження показали, що воно не демонструє жодних переваг.

А ось зі шкодою від триклозану отримати реально. На думку фахівців, триклозан може викликати рак і призводити до розладів роботи щитоподібної залози та ендокринної системи.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Управління продовольства і медикаментів США заборонило використання триклозану в милі через його шкоду навколишньому середовищу. Потрапляючи у водойми, триклозан викликає гормональні порушення в риб.

Також на думку деяких лікарів, природна мікрофлора рук є частиною людського імунітету, тому зловживання антисептичними засобами може бути недоцільним під час пандемії коронавірусу.

Вчені нагадують, що ретельне миття рук протягом 20-30 секунд - один з головних способів профілактики коронавірусної хвороби.

Як мити руки правильно, фото ВООЗ
Як мити руки правильно, фото ВООЗ

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше вчені довели, що антибактеріальне мило небезпечне для здоров'я.

Як повідомляв портал "Знай.ua", зворотний ефект: протимікробний засіб в зубних пастах посилює небезпечні бактерії.

Також "Знай.ua" писав, що вчені назвали головну небезпеку зубної пасти: пігулки вже не допоможуть.