Білкові дієти дуже популярні. Схуднення досягається за рахунок зменшення жирів і вуглеводів, і додавання в раціон великої кількості білкових продуктів. Таким чином дійсно можна скинути зайві кілограми, але від таких дієт є і шкідливі ефекти. Експерт Олена Кален призводить 6 причин, чому краще не худнути таким способом.

1. Велика кількість білка сприяє уповільнення метаболізму. Організм розщеплює білок, і вивільняє деякі амінокислоти, що сприяють гальмування обмінних процесів. Тому на перших порах ви схуднете, але в перспективі ризикуєте знову набрати зайві кілограми.

2. Відбувається вимивання кальцію з організму. В результаті страждають волосся і нігті, які стають більш крихкими.

3. Велика кількість білка негативно впливає на нервову систему і сприяє накопиченню жирових відкладень у печінці. Виникає ризик розвитку подагри.

4. Білкові дієти підвищують навантаження на нирки. В результаті розщеплення утворюється велика кількість побічних продуктів, і нирки працюють в посиленому режимі.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

5. Білок, як правило, отримують з тварин продуктів, тому в організмі збільшується і кількість тваринних жирів. Отже, зростає холестерин, і лягає підвищене навантаження на серцево-судинну систему.

6. Через нестачу клітковини погіршується перистальтика кишечника, тому їжа у кишечнику гірше перетравлюється, починаються гнильні процеси, є ризик інтоксикації.

загалом, не вдавайтеся до білкового екстриму - дотримуйтесь правильного харчування і виконуйте фізичні вправи, і схуднете без жертв.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 6 рецептів драніков, від яких складно відірватися.

Як повідомляв Знай. ua, як швидко і економно приготувати гору цукерок.

Також Знай. ua писав, як приготувати Єгипетський торт так, щоб просили ще.