Зморшки на шкірі - відома ознака старіння, характерна всім людям. Однак чому вони з'являються, які фактори впливають на їх кількість і швидкість виникнення? "Знай.ua" спробував розібратися в цьому питанні.

Зморшки зазвичай з'являється у місцях, де шкіра найбільше розтягувалась - саме там шкіра тоншає і втрачає еластичність. Такими місцями є чоло - зморшки від нахмурення чи здивування, кутики очей, так звані гусячі лапки, та зморшки, які виникають внаслідок посмішок.

Мімічні зморшки, фото Pixabay
Мімічні зморшки, фото Pixabay

Вчені доволі довго і активно досліджували шкіру людини на обличчі, щоб зрозуміти, що відповідає за її пружність та еластичність - і знайшли: колаген та гіалуронова кислота. Колаген - речовина, яка відповідає за пружність шкіри, зараз цей елемент можна знайти як у вигляді таблеток, так і в складі кремів та інших типів доглядові косметики. Гіалуронова кислота відповідає за еластичність та здатність м'язів рухатись. Її також можна знайти у великій кількості косметичних засобів різної цінової категорії.

Окрім того, куріння і тривале перебування на сонці є факторами, які вкрай негативно діють на пружність шкіри.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Фреймут налякала мережу зморшками: потрібно вміти старішати красиво.

Як повідомляв портал "Знай.ua", молодість за копійки: ці аптечні препарати розгладять зморшки не гірше за дорогі креми.

Також "Знай.ua" писав, що магічна ложка замість скальпеля: названо простий спосіб підтяжки обличчя без операцій