Лікар-педіатр Євген Комаровський, також відомий як блогер, влогер та експерт Доктор Комаровський, показав цікавий лайфхак, яким скористувалися жителі багатоквартирного будинку. Замість звичайної дверної ручки, за яку треба братися рукою, вони облаштували пристрій для відкривання дверей ногою.

Про це Комаровський написав на своїй сторінці в соціальній мережі Telegram.

"Ось прислали фоточку: цікава ідея дверної ручки, щоб відкривати ногою. Я так розумію, те, що відкривається рукою - це дверна ручка. Відповідно на фотографії - дверна ніжка", - жартує відомий медичний експерт.

Скріншот Telegram
Скріншот Telegram

Варто зазначити, що такий спосіб відкривати двері й справді знижує ризик підхопити інфекційні агенти рукою. На думку більшості лікарів, саме через брудні руки спостерігається найвищий ризик підхопити коронавірусну хворобу COVID-19, через що й радять підтримувати їх гігієну ретельним миттям.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Окрім цього, брудні руки можуть призвести до низки інших захворювань, у тому числі грипу, ГРВІ та безлічі інфекцій травної системи.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Комаровський оцінив головні заборони карантину - у парк із собакою, штраф за маску, на вулицю по двоє.

Як повідомляв портал "Знай.ua", романтичний Комаровський втік від пандемії на лоно природи: "Тільки жовті квіти..."

Також "Знай.ua" писав, що доктор Комаровський пояснив, коли і навіщо носити медичну маску.