Формувати імунітет потрібно починати з дитинства і робити це щодня. Про це розповіла лікар-педіатр з 40-річним стажем.

Імунітет - це здатність організму протистояти інфекціям. Чим він вищий, тим нижча ймовірність захворіти. Як зміцнити імунітет в період карантину? На це питання відповіла лікар-педіатр, експерт МОЗ Наталія Кундіна в програмі "Ранок з Україною".

Основні правила зміцнення імунітету дитини це насамперед правильне фізичне навантаження, каже педіатр.

Міцний імунітет - запорука здоров'я, скрін з відео
Міцний імунітет - запорука здоров'я, скрін з відео


"Імунітет - це дуже складна система. Це щоденна праця всіх: дітей, батьків, лікарів і кожної клітини організму дитини. Якщо індекс маси тіла дорослого або дитини нижче або вище норми, то клітини імунної системи менш активні для захисту проти інфекційних захворювань ".

За словами Наталі Кундіної, також дуже важливо організувати правильне харчування: "М'ясо, каші, сезонні овочі, цитрусові - все повинно бути збалансовано".

Під час карантину Наталія Кундіна радить дотримуватися правила трьох М: мама, мультики, мандарини.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Міцний імунітет - запорука здоров'я, скрін з відео
Міцний імунітет - запорука здоров'я, скрін з відео

Ще можна запропонувати дитині цікаві вправи для дихання. Це сприяє насиченню киснем крові, нормалізації емоційної і фізичної сфер діяльності організму.

Лікар нагадала про важливість вакцинації в боротьбі з інфекціями: "Вакцини дозволяють нам отримати колективний імунітет, з іншого боку - вони формують конкретний імунітет проти конкретного інфекційного агента.

Прийом вітамінів варто обговорити з лікарем, адже ударні дози препаратів, які стимулюють імунітет, не йдуть на користь:

"Імммуномодулятори і імуностимулятори - це ліки, що мають побічні дії і строгі показання, імунна система працює щодня, а не коли ми випили одну якусь таблетку", - сказала лікар.

Також дуже важливо уникати стресу, адже негативні емоції послаблюють організм, як дорослих, так і дітей. Тому навіть під час карантину потрібно налаштовуватися на позитив всією сім'єю.

Міцний імунітет - запорука здоров'я

‼ Що міцніший імунітет, то менший ризик захворіти. Як саме імунітет зміцнювати, особливо під час карантину, розповідає лікар-педіатр, експерт МОЗ Наталія Кундіна у програмі "Ранок з Україною". #StopКоронавірус

Geplaatst door Лікарі-експерти МОЗ України op Vrijdag 3 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, дієтолог поділився карантинним лайфхаком: три способи вивести імунітет на новий рівень, про які мало хто знає

Як повідомляв портал Знай.ua, японський імунолог розповів, що може врятувати людство від Covid-19

Також Знай.ua писав, як розпізнати аутизм у дитини і що робити батькам особливого малюка