Багатьох статевозрілих людей хвилює питання, чи можна заразитися на коронавірусну інфекцію під час статевого акту? На це питання відповіли медики в пам'ятці укладеної Департаментом охорони здоров'я Нью-Йорка.

Про це стало відомо завдяки повідомленню американського міністерства охорони здоров'я.

Інтим, фото freepik
Інтим, фото freepik

Як поширюється COVID-19

-вірус може поширюватися на людей, які знаходяться в межах приблизно 1,5 метрів від людини з COVID-19, коли ця людина кашляє або чхає;

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

-вірус може поширюватися при безпосередньому контакті зі слиною або слизом хворого;

-нам ще багато чого належить дізнатися про COVID-19 і секс. Але вірус ще не було виявлено в спермі або у вагінальній рідині людини. І ми знаємо, що інші коронавіруси не можуть передаватися статевим шляхом.

Інтим, фото freepik
Інтим, фото freepik

Займайтеся сексом з близькими вам людьми

Ви — ваш найбезпечніший сексуальний партнер. Мастурбація не вплине на поширення COVID-19, особливо якщо ви ретельно миєте руки і секс-іграшки з милом і водою принаймні 20 секунд до і після сексу.

Наступний найбезпечніший партнер — це той, з ким ви живете. Секс з людьми з близького оточення допомагає запобігти поширенню COVID-19. Займайтеся сексом тільки зі згоди партнера.

Ви повинні уникати тісних контактів, включаючи секс з ким-небудь поза вашим будинком. Якщо ви все ж робите це, скоротіть кількість таких партнерів до мінімуму.

Якщо ви зазвичай знаходите своїх сексуальних партнерів в інтернеті або заробляєте на життя сексом, подумайте про те, щоб відпочити від особистих побачень деякий час. Відео-зустрічі, секстінг або чати можуть бути відмінною тимчасовою альтернативою.

Пропустіть секс, якщо ви або ваш партнер погано себе відчуваєте

- якщо у вас або вашого партнера може бути COVID-19, уникайте сексу і особливо поцілунків;

- якщо ви відчуваєте, що починаєте хворіти — у вас можуть розвинутися симптоми COVID-19, які включають лихоманку, кашель, біль у горлі або задишку;

- якщо у вас або вашого партнера є хвороби, які можуть призвести до важкої форми COVID-19, ви також повинні пропустити секс (це можуть бути захворювання легенів, серця, діабет, рак або ослаблена імунна система).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кличко проти Корони - мера одягнули в костюм супергероя заради порятунку Києва.

Як повідомляв Знай.uа Ілон Маск зганьбився на всю мережу сміливими заявами, навіть генії помиляються.

Знай.uа писав, Києво-Печерську Лавру в Києві охопила пандемія, заражені майже всі священики.