Фахівці назвали продукти харчування, які добре зміцнять як волосся, так і нігті. Про це повідомляє ukrhealth.net.

Молоко

За даними дослідження, недолік заліза, цинку, біотину, і білка може призвести до випадіння волосся та ламкості нігтів. Молоко - продукт, що містить білок, кальцій, вітамін D і біотин.

Молоко, pxhere

Яйця

Волосся складається приблизно з 97% білку. Яйця ж багаті залізом і біотином - вітаміном краси, що містить сірку.

Омега-3 жирні кислоти можуть допомогти зміцнити волосся і позбавити від лущення шкіри голови. Лосось також багатий біотином.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Зелень

Шпинат, капуста та інші темно-зелені овочі, багаті на вітаміни С і А. Вони беруть участь у виробництві колагену, який зміцнює кровоносні судини. Вітамін С є важливим компонентом для гарного засвоєння заліза, а вітамін А підсилює зростання волосся. Вітамін С також покращує стан шкіри голови.

Зелень, pxhere

Помаранчеві та жовті овочі

Овочі, багаті вітаміном А, такі як морква і гарбуз, зроблять нігті блискучими. Вони також містять бета-каротин, який допомагає організму засвоювати вітамін А, помітно зміцнює здоров'я шкіри. При вживанні цих овочів можна буде забути про задирки.

Вода

Щоб мати здорові нігті і волосся, потрібно уникати зневоднювання організму. Достатня кількість води є основним ключем до здорового функціонування всіх систем і органів тіла. Також вода доставляє всі поживні речовини, які прийняли, до волоссю і нігтям, дозволяючи їм ставати більш здоровими.

Вода, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що склали перелік продуктів, які допоможуть впоратися з ПМС.

Як повідомляв портал "Знай.ua", фахівець розповіла про харчування і фізичних навантаженнях людей з другою групою крові.

Також "Знай.ua" писав, як позбавитися від зморшок і відновити шкіру обличчя.