У період карантину практично не зустрінеш на вулиці людину без маски, яка повинна захистити дихальні шляхи від потрапляння вірусу. Проте однієї маски недостатньо, вважає експерт Тетяна Туча.

За словами вірусологів, інфекція може потрапити в організм при контакті з будь-якою слизовою оболонкою, включаючи кон'юнктиву – прозору тонку мембрану, яка покриває передню частину ока, а також внутрішню частину повіка.

Тетяна Туча підкреслила важливість носіння на вулиці окуляр з простими стеклами або сонцезахисні.

сонцезахисні окуляри, фото Pxhere
сонцезахисні окуляри, фото Pxhere

"Захистити наші очі від потрапляння вірусу можуть звичайні окуляри, вони не обов'язково повинні бути медичні. На вулиці поруч з нами може хтось чхнути, так і у нас є звичка несвідомо чіпати обличчя, очі, заносячи інфекції, а окуляри послужать бар'єром. Крім того, сонцезахисні окуляри бережуть очі від вітру, пилу, ультрафіолетових променів, які навесні вже досить сильні", - зазначила експерт з підбору сонцезахисних окулярів в ефірі 1+1.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також одягаючи окуляри на вулицю, слід знати, що їх потрібно ретельно мити під проточною водою з милом, витирати паперовою серветкою вологу і протирати лінзи спеціальною серветкою. Крім лінз, потрібно також протирати і дужки, оскільки до них ми торкаємося найчастіше.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус не один, а три - вчені шокували відкриттям.

Як повідомляв портал Знай.uа, названо випадки, коли "швидка" може відмовити у виклику, якщо є підозра на Covid-19.

Також портал Знай.uа писав, що робити, якщо в лікарні пропонують пройти платний тест на Covid-19.