Вірусологи Кетлін Джордан і Вінсент Сюй провели масштабне дослідження шляхів передачі вірусів та з'ясували, що одяг не є основним джерелом зараження. Про це пише Healthline.

Сприятливими умовами для вірусів є вологість та тепло, а тканина має сітчасту структуру, тому під час прогулянки в супермаркет велика частина збудника, що осіла на одязі, засохне і вивітриться.

Людина, яка дотримується гігієни, самоізоляції та не контактує з хворими на Covid-19, може не турбуватися про зараження через одяг. Прання з милом або порошком буде достатньо.

Коронавірус з Китаю, фото з facebook
Коронавірус з Китаю, фото з facebook

Крім того, в половині досліджуваних випадків на підошвах взуття медиків було виявлено Covid-19. При цьому взуття не контактує з дихальними шляхами. Вірус на підошвах не передасться улюбленцю, оскільки зазвичай тварина хворіє після контакту з Covid-19-позитивним господарем.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Основним шляхом зараження Covid-19 залишається контакт з носієм. Тому найбільш ефективними заходами є соціальне дистанціювання, носіння маски чи респіратора, самоізоляція і регулярне миття рук.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, МОЗ закликає долучитися до всеукраїнської кампанії #ПідтримуюЛікарів, символом якої стала червона стрічка.

Як повідомляв портал Знай.uа, Супрун розкритикувала носіння рукавичок і сумнівається в масках.

Також портал Знай.uа писав, що Комаровський визначив джерела смертельного вірусу і заговорив про "друге пришестя".