Американські вчені провели дослідження і встановили, люди з якими харчовими уподобаннями частіше страждають від деменції. Серед іншого, в цей список увійшли такі продукти, як перероблене м'ясо, картопля, печиво й тістечка. Прес-реліз з результатами наукової роботи, в якій розкривається небезпека їжі для мозкової діяльності, опублікований на сайті MedicalXpress.

В експерименті взяли участь 209 осіб із середнім віком 78 років і деменцією і 418 осіб відповідного віку, статі та рівня освіти, без когнітивних порушень. Учасники дослідження самі заповнювали анкети, в яких вказували, які продукти вони їли протягом року, і як часто – від одного разу на місяць до чотирьох разів на день. Добровольці також проходили медичні огляди кожні два-три роки.

чим корисні та шкідливі дієти веганів і вегетаріанців
чим корисні та шкідливі дієти веганів і вегетаріанців

Виявилося, що люди з деменцією в основному вживали перероблене м'ясо, наприклад, ковбаси, копченості, паштети, а також продукти з крохмалем, солодощі та алкоголь. А ось люди без слабоумства частіше їли м'ясо в поєднанні з фруктами, овочами і морепродуктами. Також і попередні дослідження показали, що вживання здорової їжі – овочів, ягід, горіхів, цільного зерна та риби, може знизити ризик розвитку деменції у людини.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником.

Раніше портал "Знай.ua" писав рецепт: сніжний краб під яйцем – швидкий рецепт дивовижною закуски.

Також портал "Знай.ua" писав простий рецепт швидкої пасти для ласунів.