Мільйони жінок по всьому світу заздрять власницям довгого і розкішного волосся. Навіть ті, хто носить зачіску боб-каре, або взагалі "рівняють" пушок на вилицях бритвою, сподіваючись на вау-ефект.

Але що робити, якщо приміром у вашого перукаря "важка рука" і підстриглись ви невдало, чи навпаки усе життя пасма були тонкі і не відростали довше, ніж до плечей? Звісно, густі локони без зусиль самі не з'являться, тому ми зібрали для вас найбільш дієві поради.

Секрети Рапунцель: як швидко відростити волосся?

Дівчина вирішила накрутити волосся поясом, скріншот: YouTube
Дівчина вирішила накрутити волосся поясом, скріншот: YouTube

Звернути увагу на своє здоров'я. Якщо ви думаєте, що досить намазати на голову "дивовижний бальзам" і станете, як Шакіра вже завтра, то помиляєтеся. Волосся, нігті, шкіра потребують вітамінів, тому варто урізноманітними свій раціон.

Вітамін С є неймовірно потужним природним антиоксидантом. Цей елемент має здатність зупиняти випадіння волосся, зберігаючи при цьому його натуральний колір та природний блиск.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Фрукти, фото Pxhere
Фрукти, фото Pxhere

Ось невеликий перелік продуктів, які характеризуються високим вмістом вітаміну С:

Майже всі фрукти, зокрема апельсини, лимони, полуниця, ківі та грейпфрут;

Броколі;

Шпинат;

Цвітна капуста;

Петрушка.

При дефіциті вітаміну В3 волосся втрачає природний блиск та стає ламким. Ось кілька продуктів, що характеризуються високим вмістом вітаміну В3:

Пшениця та всі вироби на основі цієї злакової культури;
Рис;
Анчоуси;
Тунець;
Курятина;
Помідори.

Вітамін В7

Дівчина вирішила накрутити волосся поясом, скріншот: YouTube
Дівчина вирішила накрутити волосся поясом, скріншот: YouTube

Цей вітамін впливає на процес утворення жирних кислот всередині клітин. За умови регулярного вживання вітаміну В7 можна не лише зміцнити волосся, але й прискорити його ріст. Для поповнення запасів вітаміну В7 в організмі неодмінно включіть до свого раціону такі продукти:

Мигдаль та інші види горіхів;
Яєчний жовток;
Зелений горошок;
Молочні та кисломолочні продукти;
Риба;
Сочевиця.

Вітамін Е

Випадіння волосся, фото pxhere
Випадіння волосся, фото pxhere

Вітамін Е підвищує рівень кисню у крові та сприяє покращенню кровообігу, що є незамінним для росту волосся. Ось кілька харчових продуктів, що містять велику кількість вітаміну Е:

Рослинні олії;
Арахіс та ліщина;
Броколі;
Шпинат;
Соняшникове насіння;
Листовий буряк (мангольд).

Вітамін А

морква
морква, pixabay

За умови регулярного вживання продуктів з високим вмістом вітаміну А ви зробите волосся блискучим, м’яким та шовковистим. Цей поживний елемент стимулює виділення жиру та шкірного сала, завдяки чому волосся стає міцним та захищеним від ламкості.

Для того, щоб поповнити запаси вітаміну А в організмі, необхідно включити до раціону такі продукти:

Морква;
Ліверний паштет;
Вершкове масло;
Жирні види сиру;
Мигдаль.

Вітамін D

Зачіска, скріншот з TikTok
Зачіска, скріншот з TikTok

Вітамін D та кальцій – це ті поживні речовини, які є необхідними для росту та здоров’я волосся. Якщо ви намагаєтеся знайти ефективні вітаміни для росту волосся, радимо неодмінно включити до раціону продукти з високим вмістом цих двох вітамінів.

Не забувайте регулярно гуляти на свіжому повітрі, щоб отримати достатню кількість вітаміну D від сонячних променів. Якщо ж такої можливості немає, включіть до щоденного меню такі продукти:

Молоко;
Гриби;
Ковбаси з натурального м’яса;
Печінка тріски;
Сир;
Збагачені вітамінами крупи та мюслі.

Домашні маски для волосся

Маски для прискорення росту волосся в домашніх умовах
Маски для прискорення росту волосся в домашніх умовах, www.cosmo.ru

Маска для волосся з кокосового масла

Маска для волосся - це must have засіб для будь-якого сезону. Для того, щоб зробити її в домашніх умовах вам знадобиться кокосове масло. Воно містить багато кислот, які насичують волосся і допомагають утримувати вологу в кутикулі. Нанесіть засіб на всю довжину волосся, крім коренів і шкіри голови. Тримати потрібно близько 40 хвилин. Потім помити голову, як зазвичай.

Маска від випадіння волосся

Маска проти випадіння волосся активізує ріст волосяної цибулини. Одна з найбільш ефективних - гірчична. Дві столові ложки реп'яхової олії треба підігріти (не повинно бути дуже гарячим). Додайте маленьку ложку сухої гірчиці. Отриману суміш потрібно нанести на коріння і змити через 10-15 хвилин.

Якщо після нанесення маски ви відчуваєте печіння або свербіж - необхідно одразу промити голову.

Поживна маска для волосся

жіноча зачіска, фото Pinterest
жіноча зачіска, фото Pinterest

Маска з кефіру живить і зволожує волосся. Вам знадобиться: 1 ст. л. рідкого меду, 50 мл кефіру і 1 ст. л. оливкової олії. Змішайте всі інгрідієнти і нанесіть на 20-30 хвилин. Для того, щоб отримати кращий ефект не забувайте про "зігрівання" (використовуйте рушник і плівку).

Домашня маска від випадіння волосся з медом

Мед - це цінний компонент, який чарівним чином діє на шкіру, волосся і губи. Здатний зволожити, усунути випадіння та активізувати ріст волосся. Для того, щоб приготувати домашню маску з медом вам знадобиться одна-дві ложки рідкого меду. Консистенцію потрібно втерти в основу волосся і тримати не менше години. Змийте водою кімнатної температури.

Яєчна маска для волосся

Яєчна маска для волосся користується успіхом, адже для її приготування потрібний лише один жовток і пару крапель лимона. Розбавте суміш водою і збовтайте. Нанесіть на всю довжину, змийте через 20 хвилин.

Зволожуюча домашня маска для волосся із маслами

жіноча зачіска, фото Pinterest
жіноча зачіска, фото Pinterest

Натуральні масла найкраще впливають на шкіру і волосся. Вони здатні відновити і додати блиск кінчикам. Змішайте 1 ч. л. оливкової олії, 1 ч. л. реп'яхової і 1 ч. л. касторової олії. Підігрійте до стану кімнатної температури. Тримати потрібно не менше 20-30 хвилин.

Вітамінна маска для волосся

Вітамінна маска для волосся дуже нагадує попередній рецепт з маслами. Візьміть свої улюблені, серед яких може бути: рицинова, мигдальна, жожоба або оливкова. Додайте в цю консистенцію по 3-5 крапель рідкого вітаміну А і Е, які можна придбати в аптеці. Не потрібно наносити на коріння, а тільки на основну довжину. Змийте через 40-60 хвилин.

Відновлююча домашня маска для волосся

Час від часу доводиться відновлювати структуру волосся, адже на неї впливає багато зовнішніх чинників. У цьому допоможе домашня маска. Візьміть 1 ст. л. кокосової та оливкової олії і по 3-4 краплі вітаміну А і Є. Змішайте і нанесіть на 30 хвилин на довжину волосся (потрібно уникати шкіри голови).

Крім масок та вітамінів можна виділити ще кілька лайфхаків, котрі безперечно допоможуть відростити волосся без дорогих салонних процедур:

Масаж голови

Приплив крові стимулює волосяні цибулини і прискорює ріст волосся. Масаж можна проводити спеціальним гребінцем або пальцями рук.

Змініть свій гребінець

Запам'ятай, твій гребінець повинен бути з натуральної щетини або обирай дерев'яний гребінь з рідкими зубами.

Пілінг шкіри голови

Щоб швидко відростити розкішну шевелюру, досить робити 2-3 рази в місяць пілінг голови

Обполіскуй волосся відварами

Зачіска, скріншот з TikTok
Зачіска, скріншот з TikTok

Ромашка, шавлія, корінь лопуха, кора дуба добре зміцнюють волосся і сприяють швидкому росту. Після того, як ти помила волосся в кінці обполіскуй їх відваром протягом місяця.

Нікотинова кислота або вітамін РР

У чистому вигляді досить добре активізує кровопостачання судин шкіри голови. Це дає додаткову енергію фолікулів для прискорення росту волосся. Необхідно нанести на шкіру голову розчин в чистому вигляді, для цього тобі знадобиться рідина 2-х ампул.

Нагадаємо, експерти розповіли про шкоду кави з цукром для потенції.

Як повідомляв Знай.ua, названо найкращі продукти для зміцнення імунітету.

Також Знай.ua писав, що Комаровський захистив українців від кліщів дієвими порадами.