Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗгідно з даними окремих досліджень, слідові концентрації антибіотиків можна знайти у половині зразків вареної ковбаси, подекуди їх кількість перевищує рекомендовані значення. Однак як ці хімікати потрапляють у продукти?
Попри поширену думку, м'ясо у складі вареної ковбаси все ж є - повністю замінити його рослинними чи тим більш синтетичними речовинами ще не вийде. Однак виробники часто використовують при виробництві м'ясні відходи з підвищеним рівнем жирів. Перероблене червоне м'ясо - один з найнебезпечніших продуктів для здоров'я людини.
А своєю чергою, антибіотики застосовуються у тваринництві повсюдно, це виправдано і необхідно. Але це не означає, що вони мають бути присутніми в готових м'ясних виробах.
На більшості ферм тварини постійно вживають корми з антибіотиками - в профілактичних цілях. Щоб уникнути потрапляння препарату у м'ясо, яке споживатиме людина, тваринам мають перестати давати медикаменти за 3-7 днів до смерті. Однак саме цією нормою часто нехтують. Таким чином, подекуди антибіотики просто не встигають вийти з організму тварини.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, З таким рецептом не треба й в магазин ходити - домашня ковбаса з натуральних продуктів.
Як повідомляв портал Знай.ua, Харків'янин "нахом'ячив" на термін за ґратами: не міг встояти перед ковбасою.
Також Знай.ua писав, Шоколадна ковбаса зі згущеним молоком: смачний десерт всього за 10 хвилин.