Гранатовий сік доволі дорогий, але він все одно дуже популярний. Однак придбати справжній гранатовий сік доволі складно - у продажу зазвичай можна зустріти підробку.

У кращому випадку, ви можете придбати більш дешевий фруктовий сік, замаскований під гранатовий. Такою є більшість пакетованого соку. Зазвичай це яблучний сік з додаванням соку бузини для кольору і ароматизатором граната. Часто зустрічаються варіації на основі виноградного соку. У складі зазвичай присутній і власне гранатовий сік, але його частка дуже незначна або й мізерна.

Є підробки менш безпечні. Вони зроблені на основі виноградного або яблучного соку, з додаванням соку граната (до 20% за об'ємом), але у складі можуть бути присутні добавки E102, E122 (один з найбільш небезпечних барвників), E132, E210.

Гранат, фото Pxhere
Гранат, фото Pxhere

Також на ринках і на вулиці часто продають так званий свіжовичавлений гранатовий сік і навіть роблять його на ваших очах. Але приготувати порцію саме вам погодяться навряд. У пляшках же вам пропонують речовину невідомого складу та походження, розлиту в антисанітарних умовах.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Тому завжди будьте уважними з соком у магазинах і уникайте купувати саморобні напої в неперевірених виробників.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Врятує від раку: вчені знайшли ряд дивовижних властивостей в популярному фрукті.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кращі напої, щоб підвищити чоловіче здоров'я.

Також Знай.ua писав, Здоров'я у стакані: 10 найкорисніших напоїв.