Пандемія коронавіруса зачепила всі сфери життя і налякала людство. Особливо серйозними були питання щодо продуктів харчування. І дійсно, за день в супермаркеті продукти можуть помацати сотні людей, з яких десятки інфікованих. Чи можна заразитися коронавірусом через продукти, до яких доторкнулася хвора людина?

Ціни на продукти, фото: shutterstock.com
Ціни на продукти, фото: shutterstock.com


Епідеміолог Євген Плисов зазначив, що випадків зараження через продукти ще не зафіксовано. Фахівець відзначив, що якщо людина покашляла собі в руку і передає нею пакет з їжею, а потім людина, яка отримала пакет, торкається руками до обличчя, вірогідність заразитися дійсно існує. Однак складно уявити щоб стався такий збіг обставин.


Плисов зазначив, що інших способів передачі інфекції через продукти досі не зафіксовано. Зокрема, через продукти тривалого зберігання та консерви заразитися коронавірусом неможливо. Не було випадків, коли заражений співробітник підприємства заражав цілу партію продуктів.

Нагадаємо, "Пандемія – обман!" – жінка зробила купальник з масок і влаштувала "голий бунт"

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Також портал "Знай.uа" писав, що Зеленского Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду коронавірус міг потрапити.