Відомий український педіатр Євген Комаровський підняв важливу тему в спекотні літні дні – укуси змій. Відео з основами профілактики він опублікував на своєму YouTube-каналі.

Доктор вирішив підняти питання не про невідкладної допомоги, а про те, як уникнути укусу змії – про заходи профілактики.

"Змії, які живуть в наших краях людьми не харчуються. Змія не планує вас їсти. Ви не є для змії звичним раціоном. Ви – джерело неприємностей. Ви повинні зробити все для того, щоб не образити змію. Треба бути розумнішими, ніж змія", - каже Комаровський.

Лікар пояснив, що при зустрічі зі змією не потрібно робити різких рухів, варто зупиниться, не лякати змію і вона уповзе сама. Також якщо змія не відповзає, то потрібно почати повільно задкувати назад і при цьому не зводити погляду з змії. Також Комаровський розповів, як звести до мінімуму ймовірність зустрічі зі змією.

Євген Комаровський, скріншот YouTube
Євген Комаровський, скріншот YouTube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Змія сприймає шум як джерело небезпеки, тому якщо ви гуляєте в місці, де існує велика ймовірність зустрічі зі змією, то створюйте навколо себе шум – волочіть ноги, стукайте по землі палицею, розмахуйте нею. Також важливо мати на ногах щільну взуття", - говорить медик.

Комаровський закликав знати самим і вчити дітей, що якщо ви у лісі бачите норку, дірку, тріщинку, то "не засовуйте туди руки, ноги та інші органи". Важливо попереджати дітей про те, що не треба лазити в нори.

"Філософський закон – змії живуть великими компаніями. Якщо ви одну змію зустріли, то тут змій багато", - говорить експерт.

Лікар пояснив, що якщо в лісі натрапили на змію і вона здається мертвою, то вона лише може мирно спати і варто залишити її в спокої і не потрібно перевіряти свої припущення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський пояснив, як правильно вирішити проблеми старших дітей у сім'ї.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський поділився з українцями цінними порадами, як мінімізувати ризик хвороб серця та інсульту.

Також Знай. ua писав, що Комаровський застеріг українців від цієї зеленої отрути.