Алкоголь - це отрута для організму, і медики все частіше наголошують, що безпечної дози не існує. Однак улітку споживання спиртних напоїв несе особливу загрозу.

Знай.ua розповідає, чому краще утриматися від вживання алкоголю у спеку на основі матеріалів Центру громадського здоров'я та видання Інформатор.

Зневоднення

У спеку людський організм активніше втрачає воду через потовиділення, і алкоголь це підсилює. По-перше, він викликає відчуття жару та посилює потовиділення. Окрім цього, спиртні напої мають сечогінну дію, а отже організм ще додатково втрачає воду.

Алкоголь спричиняє проблем з серцем

У спеку з потом виводяться цінні для роботи серця електроліти: калій, натрій. Серцю важко працювати в таких умовах. Від спеки і розширення судин тиск може значно впасти і навіть викликати запаморочення. Людям з хворим серцем категорично не можна пити в жарку погоду. Значно зростає й ризик інфаркту та інсульту.

Алкоголь і активний відпочинок несумісні

Вживання алкоголю при заняттях спортом і так протипоказане, але влітку це не лише збільшує ризик проблеми з серцево-судинною системою, а й додатково викликає ризик травм - концентрація уваги і координація руху спотворюється ще більше, ніж в нормальних умовах. І авжеж, жодної мови не має йти про управління транспортом або купання у стані алкогольного сп'яніння.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Детальніше про проблеми від вживання хмільних напоїв можна дізнатися з інфографіки Центру громадського здоров'я.

Інфографіка Центру громадського здоров'я
Інфографіка Центру громадського здоров'я

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Львів'яни "не просихають" і витрачають на алкоголь більше за інших українців, "сині" цифри.

Як повідомляв портал Знай.ua, Топ-7 футболістів, які втратили кар'єру через алкоголь, наркотики та кримінал

Також Знай.ua писав, що У Запоріжжі наливайка влаштувала "бенкет під час чуми" - наливка дітям і галасливі вечірки в розпал карантину.