Вранці, щоб підбадьоритися, не обов'язково пити каву або чай. Про це повідомила нейропсихолог Ірина Хвінгія і розповіла про десерт у вигляді кавових зерен в шоколаді, які містять багато кофеїну і не перенапрягают мозок.

За словами доктора кава може надати хорошу активність центральної нервової системи за рахунок кофеїну, але може також порушити увагу і підвищити дратівливість при його надмірному споживанні. І мозок від перенапруження починає працювати зі збоєм.

Кава, фото: Телеканал Україна
Кава, фото: Телеканал Україна

Тому шоколад у цьому поєднанні виступає помічником і не дає статися перенапруженню, завдяки вітамінам групи B, заспокійливим і створюючим баланс.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ірина Хвінгія уточнила, що хоч кава, чай або зерна в шоколаді дають заряд бадьорості, але він є лише тимчасовим і для нормального стану слід висипатися і дотримувати режиму дня і що чашка кави більш шкідлива для серця порівняно з подібним десертом.

Про проблему надмірного вживання кави повідомив президент України Володимир Зеленський. За його словами, раніше він міг вживати до 14 чашок, проте так як цей напій представляє серйозне навантаження на серце — споживання було скорочено до 4-5 чашок кави без цукру.

Нагадаємо, що звичайна яєчня може стати небезпечною стравою на столі, але для когось бути дуже корисною стравою, що містить велику кількість вітамінів.

Як повідомляв "Знай.uа", є один улюблений фрукт, який може бути надзвичайно небезпечним для здоров'я людей, які мають зайву вагу і чоловікам, які мають проблеми з судинами.

Знай.uа писав про кращі варіанти здорового сніданку, які порадили медики.