Сергій Бережнов, який раніше був головним санітарним лікарем України повідомив про те, що Україну можуть наздогнати дві неприємні інфекції, які становлять небезпеку як для дітей, так і для дорослих. Мова йде про кору та дифтерію, поширення яких можна не допустити завдяки масовій вакцинації населення.

Лікар повідомляє, що вірус кір володіє “стовідсотковою заразністю”. Мало хто розуміє, що у щеплених дітей і нещеплених перебіг хвороби буде зовсім різний, не кажучи вже про дорослих. Лише наявність імунітету до подібного захворювання у більшості населення країни здатне не допустити його поширення. Гостре інфекційне вірусне захворювання загрожує ще тим, що здатне викликати пневмонію, тому вакцинацію необхідно пройти людям всіх віків.

Вакцинація, фото: NNS
Вакцинація, фото: NNS

Крім кору ще є дифтерія, яка теж передається повітряно-крапельним шляхом. Вона здатна привести до летального результату, викликавши параліч дихальних шляхів і асфіксію. Від цього захворювання необхідно вакцинуватися кожні десять років, так як існує ймовірність повторного захворювання через такий проміжок часу.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, що доктор Комаровський дав 10 порад годуючим мамам.

Як повідомляв "Знай.uа", є деякі причини, чому варто вибирати тверде мило замість рідкого.

Знай.uа писав про таємні властивості кавуна, а також про його користь і шкоду. В основному проблеми ця ягода може принести лише в тому випадку, якщо при вирощуванні використовувалася велика кількість нітратів, які накопичуються в середині кавуна.