Всім відомо, що тривале перебування на сонці досить шкідливо, адже сонячні промені несуть в собі ультрафіолет, який здатний викликати мутацію клітин. У цій статті були зібрані випадки, в яких перебування на сонці і зовсім протипоказано. Про це повідомила онколог-хіміотерапевт Діна Сакаєва на своїй сторінці в Instagram.

Читайте Знай в Google News!

Недостатній кровообіг сприяє посиленню задишки і набряків при сонячному навантаженні. Сонячні ванни здатні викликати раптове підвищення артеріального тиску, тому небезпечні для людей, які страждають важкою гіпертонічною хворобою. Сонце протипоказано людям, якi недавно перенесли операцію і хворим на цукровий діабет.

Промені єдиної зірки Сонячної системи здатні привести до розвитку нападу стенокардії та інфаркту міокарда при ішемічній хворобі серця. Під забороною і засмага при вагітності. Сонце здатне привести до обважнення перебігу форм туберкульозу і вплинути на людей, які страждають неврозами і психічними захворюваннями.

Пляжі, скріншот: Youtube
Пляжі, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ультрафіолетові промені здатні збільшити частоту припливів в період клімаксу і погіршити стан здоров'я жінок, які страждають від запальних захворювань статевих органів і мастопатії. Алергія під назвою сонячна кропив'янка може розвинутися у людей з порушеннями функції печінки, а ще небажано засмагати тим, у кого спостерігаються порушення функції надниркових залоз і щитовидної залози.

Перебування на сонці повністю протипоказано людям із загостренням хронічного або гострого процесу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський пояснив, яку температуру можна виставляти на кондиціонері, коли на вулиці + 35.

Як повідомляв "Знай.ua", салат "прелюдія": гінеколог проекту "Я соромлюсь свого тіла" розповіла, як підвищити рівень чоловічих і жіночих гормонів.

Знай.ua писав, петрушка для вічної молодості: дієтологи розповіли про незвичайні властивості рослини.