Відомий український блогер і лікар-педіатр Євген Комаровський продовжує висвітлювати важливі теми для збереження здоров'я людей. Сьогодні він опублікував відео на Youtube, де розповів про пневмонії та прийом антибіотиків.

Спочатку він розповів, що запалення легенів і пневмонія — це наявність запального процесу в легеневій тканині.

Читайте Знай в Google News!

Але Комаровський відразу заявив, що пневмонія не є діагнозом, адже її є три головні варіанти — бактеріальний, вірусна і бактеріальна, що є ускладненням вірусної інфекції.

Тому слід розуміти, що антибіотики не діють на віруси. Лише після того, як на тлі вірусної інфекції змінюється вентиляція повітря в легенях і накопичується слиз, яка згодом інфікується і викликає ускладнення — бактеріальну пневмонію. А ось вона лікується антибіотиками.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Євген Комаровський поділився про одну існуючу на побутовому рівні помилку, що полягає у використанні антибіотика для уникнення ускладнень при вірусній пневмонії. "Профілактичне використання антибіотиків це дурість, це не працює", - заявив він.

Далі педіатр почав розповідати про коронавірусної інфекції і двох її варіантах. "Якщо ви відчуваєте себе нормально, та температура є, але немає дефіциту кисню і загальний стан терпимий, то фактично будь-яке лікування, крім жарознижуючих засобів погіршує ваші перспективи", - додав Комаровський.

При коронавірусі антибіотики протипоказані.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Доктор, тільки не у вену": лікарі розповіли, як визначити групу крові без аналізів

Як повідомляв "Знай.ua", що не можна їсти і пити при коронавірусі, терапевт дав поради хворим.

Знай.ua писав, Комаровський нагадав батькам про безпеку: "Не повинен мати можливості засунути"