Багато хто з нас звикли починати день із яєчні. Страва швидко готується, смачна та поживна. Втім, курячі яйця не завжди і не всім можуть принести користь. Кому краще відмовитись від популярного продукту, пише glamour.

Дієтологи відзначають, що курячі яйця безпечні для здоров'я, проте за наявності ускладнень, що ускладнюють, можуть і нашкодити організму. Перше, що варто врахувати – яйця високоалергенний продукт. Тобто, якщо лікар за станом здоров'я порекомендував утримуватися від вживання продукту, слід поставитися до цього серйозно.

Курячі яйця. Фото: скрін youtube
Курячі яйця. Фото: скрін youtube

Заподіяти шкоду здоров'ю яйця можуть, якщо людина страждає від діабету. За словами експертів, такі люди пошкоджені судини, що підвищує ризики атеросклерозу. Вкрай обережними з продуктом повинні бути і ті, хто страждає від хвороб печінки чи жовчного міхура.

курячі яйця, скріншот з відео
курячі яйця, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Мобілізація їх не торкнеться: ким не зацікавиться ТЦК Українці не підозрюють про наслідки: які пастки приховує "Національний кешбек" ТЦК вичищають села – йдуть до тих, хто слабший: військовий обурився несправедливістю мобілізації Краще не беріть 500 гривень у касирів: українців попередили про небезпеку, і навіть банк не допоможе
Показати ще

Американські фахівці рекомендують обмежувати себе в споживанні курячих яєць, навіть не маючи суттєвих проблем зі здоров'ям. За деякими оцінками, безпечно вживати препарат більше 2-3 разів на тиждень. При цьому яйця не можна давати дітям до 1 року.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, організм віддячить: чому дієтологи радять їсти страви з картоплі лише у свята.

Також наш портал інформував, регулярно купуємо їх для себе та рідних: експерти попередили про найнебезпечніші продукти з супермаркету.

Крім того, ми писали, вчені назвали спецію, яка уповільнює старіння: додавайте пару щіпок до страви щодня.