Волоські горіхи мають корисні властивості, але в деяких випадках можуть становити загрозу для здоров'я. Які можуть бути побічні ефекти від горіхів, повідомляє портал stylecraze.

Волоські горіхи можуть стати незамінним доповненням осіннього та зимового раціону, проте вживати їх потрібно в помірних кількостях. Якщо продукту в раціоні буде багато, можуть виникнути несподівані побічні ефекти.

Горіх волоський, скріншот: YouTube
Горіх волоський, скріншот: YouTube

Насамперед слід пам'ятати, що волоські горіхи важкі для перетравлення через клітковину, тому їх не рекомендується вживати людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту. Горіхи можуть провокувати здуття, запор, діарею та біль у шлунку.

Волоські горіхи, фото: Знай.ua
Волоські горіхи, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Досить часто трапляється алергія на волоські горіхи. Вона проявляється у вигляді утрудненого дихання, висипу, свербежу в роті та горлі, а також закладеності носа та головного болю. Можна навіть загриміти до лікарні, адже у людей, схильних до алергії, може бути анафілаксія.

Фахівці зазначають, що людям без протипоказань також не варто зловживати волоськими горіхами. Оптимально, з'їдати трохи більше 7 цілих горіхів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, дієтолог назвала фрукт, який небезпечний для кожної людини: наслідки дуже неприємні.

Також наш портал інформував, корисно та поживно, але не для всіх: кому варто викреслити з раціону курячі яйця.

Крім того, ми писали, організм віддячить: чому дієтологи радять їсти страви з картоплі тільки у свята.