Фарбування є досить шкідливим подразнювачем для вашого волосся, але через естетику багато хто погоджується ним скористатися, але як тоді допомогти волосю під час фарбування.

Чим небезпечні окислювачі для волосся?

Фарбування волосся - модний жіночий тренд, за допомогою якого можна легко змінити свій стиль. Але за термінами, які ви чуєте, ховається багато невідомого, в тому числі й про оксиданти. Про це повідомляє Ukr.Media.

Фен, сушіння волосся, фото з вільних джерел
Фен, сушіння волосся, фото з вільних джерел

Що таке оксиданти?

Популярні новини зараз
Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК Українцям дозволили купити стаж, якого не вистачає для пенсії: озвучено ціни на жовтень 2024 року Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"
Показати ще

Оксиданти - це окислювачі, зокрема перекис водню та аміак. Наші бабусі використовували аптечні перекиси, щоб освітлити колір волосся, але це призводило до пересушування волосся. Сьогодні окислювачі містять корисні компоненти, такі як ефірні олії, вітаміни та ліпіди.

Окислювачі відкривають мікроскопічні лусочки волосся, дозволяючи фарбі краще закріпитися. Без них було б неможливо досягти кольору, відмінного від природного.

Волосся / фото: Pixabay
Волосся / фото: Pixabay

Чим небезпечні окислювачі?

На упаковці окислювачів ви знайдете цифру, що вказує на вміст пероксиду, який зазвичай становить від 1,2% до 12%. Чим вищий відсоток, тим насиченіший колір, але тим більший ризик пошкодження волосся.

Тому важливо не лише правильно вибрати оксигент, але й забезпечити належний догляд після фарбування. Використання бальзамів, кондиціонерів та живильних масок допоможе зберегти здоров'я волосся та його привабливість. Правильний підхід до фарбування і догляду за волоссям дозволить уникнути негативних наслідків і насолоджуватися яскравим і красивим кольором.

Раніше ми повідомляли, відновлення волосся після пологів.

Не дайте осенні зіпсувати ваше волосся- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, після варіння рису не зливайте воду, залиште її для зачиски.