Вчені встановили, що помірне споживання вина може бути корисним для серця. Згідно з новим дослідженням, найкращий ефект дає вживання пляшки вина на тиждень, якщо поєднувати його з оливковою олією, овочами, рибою, морепродуктами, горіхами та яйцями.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак варто пам'ятати, що надмірне споживання алкоголю шкодить здоров'ю. У дослідженні брали участь 1232 людини, які здавали зразки сечі для вимірювання винної кислоти. Про це пише портал South China Morning Post.
Протягом п'яти років було зафіксовано 685 випадків серцево-судинних захворювань. З'ясувалося, що люди, які випивали від 3 до 12 келихів вина на місяць, мали на 38% менший ризик серцевих захворювань, а ті, хто пив від 12 до 35 келихів, мали на 50% менший ризик.
Вчені підкреслили, що споживання вина в помірних кількостях (не більше пляшки на тиждень) може допомогти знизити ризик хвороб серця, особливо коли воно поєднується зі здоровим харчуванням.
Для жінок кількість вживаного вина повинна бути вдвічі меншою, ніж для чоловіків. Користь від такого споживання вина починається з віку 35-40 років.
Крім того, Знай.ua повідомляв, біле вино гріти, червоне — охолоджувати: методи, які допоможуть розкривають смак вашого улюбленого напою
Також наш портал інформував, всього за допомогою одного трюку можна перетворити кисле вино на солодке
Раніше Знай.ua стало відомо про те, що вчені з'ясували, яке вино корисніше - червоне чи біле: такої відповіді не чекав ніхто