Виноград – це не лише смачний та соковитий фрукт, а й справжнє джерело корисних речовин.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВін містить антиоксиданти, вітаміни та мінерали, які позитивно впливають на серце, мозок, імунну систему та навіть шкіру, пише RealSimple.
Що містить виноград?
Цей фрукт багатий на вітаміни C, K, групи B, калій, магній та залізо. Також у його складі є ресвератрол, флаваноли та антоціани – природні антиоксиданти, які захищають організм від передчасного старіння та запалень.
Чому варто їсти виноград?
- Зміцнює серце – нормалізує тиск та рівень холестерину.
- Підтримує імунітет – вітамін C та антиоксиданти допомагають боротися із запаленнями.
- Покращує пам’ять та роботу мозку – сприяє профілактиці хвороби Альцгеймера.
- Захищає зір – містить лютеїн і зеаксантин, які зменшують ризик катаракти.
- Покращує сон – природний мелатонін допомагає боротися з безсонням.
- Зміцнює кістки – містить кальцій, магній і вітамін K.
- Доглядає за шкірою – уповільнює старіння та захищає від УФ-променів.
А що з вином?
Червоне вино також містить корисні речовини, зокрема ресвератрол, але варто пам’ятати, що надмірне вживання алкоголю шкодить здоров’ю.
Включайте виноград у свій раціон – і отримаєте не лише задоволення, а й користь для організму!
Раніше ми повідомляли, свіже чи заморожене: що обрати, щоб зберегти поживні властивості їжі?
Болгарський перець – справжня вітамінна бомба: чому його треба вживати регулярно - більш детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, 6 вагомих причин додати імбир до свого раціону.