Мікрохвильова піч — зручний пристрій для швидкого підігріву їжі, але не всі продукти підходять для повторного нагріву в ній. Деякі страви втрачають поживні властивості, інші стають небезпечними для здоров'я.

Повторне розігрів

Експерти радять не розігрівати одну і ту ж страву в мікрохвильовій печі кілька разів . При кожному нагріванні їжа втрачає текстуру, смак та частину поживних речовин. Особливо це стосується виробів із тіста, таких як піца та хліб – вони стають сухими, ламкими та втрачають апетитний вигляд. Якщо все ж таки потрібно підігріти такі продукти, можна поставити поруч із тарілкою склянку з водою – це допоможе зберегти вологу.

Мікрохвильовка, скріншот відео
Мікрохвильовка, скріншот відео

Овочі та фрукти

Не всі овочі безпечні при нагріванні в мікрохвильовій печі. Наприклад, броколі під дією мікрохвиль втрачає до 97% своїх антиоксидантних властивостей, а отже стає практично марною з точки зору користі для організму.

Чилійський перець при нагріванні виділяє капсаїцин - активну речовину, що входить до складу перцевих балончиків. При випаровуванні він може дратувати дихальні шляхи та очі, викликаючи кашель, печіння і навіть тимчасові проблеми з диханням.

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні 8 серпня: плітки близнюків, опір левів та загострення риб Субсидія зникне автоматично: кому загрожує втрата допомоги Пенсійна амністія, а не індексація: хто отримає по 2 тисячі гривень додатково щомісяця У ПриватБанку масово скасовують кредитні ліміти - яка причина
Показати ще

Зварені круто яйця

Ще один продукт, який не варто піддавати повторному нагріванню в мікрохвильовій печі. Усередині яйця накопичується пара, і при розломі воно може буквально вибухнути, розлетівшись по всій кухні або навіть у момент укусу прямо в роті.

Варені яйця на столі. Фото: Pinterest
Варені яйця на столі. Фото: Pinterest

Виноград

Також варто уникати нагрівання винограду. Цей фрукт у мікрохвильовій печі починає іскрити, виділяючи плазму, і може спалахнути. Схожий ефект спостерігається у деяких листових овочів (наприклад, шпинату та капусти), а також у моркви – через вміст у них певних мінералів.

Небезпечна тара

Не варто використовувати для підігріву в мікрохвильовій печі контейнери з пінополістиролу — він здатний плавитися і виділяти шкідливі речовини в їжу. Також під забороною паперові пакети та упаковки, які часто містять речовини, що реагують на мікрохвилі, робить процес нагрівання небезпечним.

Нагадаємо, раніше дослідження показало, скільки потрібно спати і що краще: недосипання та надмірний сон.
Як повідомляв портал "Знай.ua", чому повільні вправи і сон важливіші за кілограм.
Також "Знай.ua" писав, що ці звички не дають вам позбутися прищів навіть із гарною косметикою.