Любите гостре? Тоді у вас є всі шанси провести час. Китайські вчені дійшли сенсаційного висновку: звичка додавати до раціону гострі страви може продовжити життя.

І це не модний міф із соцмереж, а результат масштабного семирічного дослідження, в якому брало участь майже півмільйона людей!

Гостра їжа, фото із соцмереж
Гостра їжа, фото із соцмереж

Добровольців віком від 30 до 79 років розділили на дві групи: одні їли гостре щонайменше тричі на тиждень, інші повністю виключили пекучі спеції. Результат виявився приголомшливим: смертність серед любителів перцю виявилася на 14% нижчою, ніж у тих, хто гостро уникав.

Головний герой цієї історії - капсаїцин, речовина, що надає перцю вогненну пекучість. Воно не тільки "будить" смакові рецептори, а й запускає каскад корисних реакцій в організмі:

Популярні новини зараз
Знайдете - розбагатієте: радянський годинник, який коштує цілий статок, навіть якщо зламаний ПриватБанк без попередження блокує рахунки Терміново перевіряйте свої гаманці: Нацбанк вилучає з обігу низку купюр "Території не повернемо": українців закликали готуватися до другої війни
Показати ще
  • посилює вироблення ендорфінів - гормонів радості,
  • розганяє обмін речовин,
  • і навіть виявляє протиракові властивості!

Консервований гострий перець, кадр із відео
Консервований гострий перець, кадр із відео

Вчені з'ясували, що капсаїцин буквально "відключає" мітохондрії - енергетичні станції всередині ракових клітин, позбавляючи їх харчування. При цьому здорові клітини залишаються неушкодженими.

Експерти підкреслюють: не йдеться про те, щоб харчуватися виключно чилі та васабі. Але додавати гострі спеції кілька разів на тиждень – цілком розумний крок до здоров'я та довголіття.

Гострий перець, зображення: згенеровано ШІ
Гострий перець, зображення: згенеровано ШІ

Нагадаємо, що їж 1 банан щодня - і ось що почне відбуватися з твоїм тілом вже за 2 тижні.

Раніше ми повідомляли, що ці 6 продуктів покращать концентрацію та розумову діяльність.

Також стало відомо, що схуднете за лічені дні: що додати до смузі, щоб швидше спалювався жир.