Любите гостре? Тоді у вас є всі шанси провести час. Китайські вчені дійшли сенсаційного висновку: звичка додавати до раціону гострі страви може продовжити життя.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІ це не модний міф із соцмереж, а результат масштабного семирічного дослідження, в якому брало участь майже півмільйона людей!
Добровольців віком від 30 до 79 років розділили на дві групи: одні їли гостре щонайменше тричі на тиждень, інші повністю виключили пекучі спеції. Результат виявився приголомшливим: смертність серед любителів перцю виявилася на 14% нижчою, ніж у тих, хто гостро уникав.
Головний герой цієї історії - капсаїцин, речовина, що надає перцю вогненну пекучість. Воно не тільки "будить" смакові рецептори, а й запускає каскад корисних реакцій в організмі:
- посилює вироблення ендорфінів - гормонів радості,
- розганяє обмін речовин,
- і навіть виявляє протиракові властивості!
Вчені з'ясували, що капсаїцин буквально "відключає" мітохондрії - енергетичні станції всередині ракових клітин, позбавляючи їх харчування. При цьому здорові клітини залишаються неушкодженими.
Експерти підкреслюють: не йдеться про те, щоб харчуватися виключно чилі та васабі. Але додавати гострі спеції кілька разів на тиждень – цілком розумний крок до здоров'я та довголіття.
Нагадаємо, що їж 1 банан щодня - і ось що почне відбуватися з твоїм тілом вже за 2 тижні.
Раніше ми повідомляли, що ці 6 продуктів покращать концентрацію та розумову діяльність.
Також стало відомо, що схуднете за лічені дні: що додати до смузі, щоб швидше спалювався жир.