Президент Петро Порошенко розглянув петицію українців про присвоєння загиблому лідерові гурту "Скрябін" Андрію Кузьменку звання Народного артиста України.

Відповідь на це звернення глава держави опублікував на своєму офіційному сайті.

Президент не удостоїв музиканта звання Народного артиста, але вручив йому більш важливу нагороду - Орден "За заслуги" першого ступеня.

Порошенко відзначив заслуги Кузьми у розвитку української культури та музики.

В офіційній групі на Facebook відразу ж відреагували на заяву президента і подякували всім, хто залишив свій голос під зверненням, яке в короткі терміни набрало 25 тисяч переглядів.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Читайте також: Пам'ятник Кузьмі на Волині перероблять до зими

Нагадаємо, що у вересні в Луцьку Андрію Кузьменку, загиблому 2 лютого 2015, поставили перший в Україні пам'ятник.

На відкритті були присутні його батьки, які дякували близькому другу артиста Андрію Покровському в реалізації такої ініціативи.

Незважаючи на це, монумент жорстко розкритикували користувачі соціальної мережі. Його вирішили переробити і на початку грудня презентувати новий.