Сьогодні відкрились виборчі дільниці Туреччини для проведення виборів до парламенту. У перегонах лідирують чотири партії.

Про це повідомляє Корреспондент.

"Приблизно 56 мільйонів громадян країни зможуть взяти участь у виборах. Їм належить обрати 550 членів турецького парламенту, зробивши вибір з 20 партій", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Туреччина заморожує проект круїзного сполучення з Кримом

Лідерами виборчих перегонів є чотири політсили: правляча помірно консервативна Партія справедливості і розвитку, лівоцентристська Народно-республіканська, націоналістична Партія національного руху і прокурдська Народно-демократична. Щоб отримати місця в парламенті, їм потрібно подолати 10%-й бар'єр.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Безперечним фаворитом є ПСР, керівником якої є прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу. За даними соціологічних опитувань, партія може набрати 40-45% голосів. Проте, за попередніми даними, їй не вдасться повторити успіх останніх виборів 2011 року, коли вона отримала 49% голосів і абсолютну більшість у парламенті.

Головною інтригою виборів є питання, чи зможе ПСР отримати число місць в парламенті, достатнє для формування уряду, або їй доведеться вступити в коаліцію із однією з опозиційних партій.

Нагадаємо, в серпні минулого року в Туреччині вперше пройшли прямі президентські вибори.