Найстаріший російський мото-клуб "Нічні вовки" подав позов за відмову їм у в'їзді до Польщі під час пробігу, присвяченому 70-річчю Перемоги.

Про це повідомляє Корреспондент.

"Якщо Варшавський суд не задовольнить позов, то ми подамо апеляцію. Якщо і це не спрацює, тоді ми звернемося до Європейського суду з прав людини у Страсбурзі", - заявив представник клубу Сергій Ухтинский.

Читайте також: СБУ викрила міжнародну аферу за участю "Хірурга"

За його словами, серед мотоциклістів були не лише учасники пробігу, а і ті, хто їхали в Чехію на чемпіонат світу з хокею.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"У них були оплачені готелі, куплені квитки на матчі. Ще кілька людей збиралися в Італію та Іспанію. Вони теж зазнали фінансових втрат", - уточнив Ухтинский, додавши, що Нічні вовки також зажадали компенсувати моральну шкоду.

Байкери вимагають визнати дії служби незаконними, анулювати в паспортах друку про заборону в'їзду, відновити візи, а також компенсувати витрати.

25 квітня байкери з клубу Нічні вовки почали мотопробіг Москва - Берлін, приурочений до 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Маршрут проходив через територію Білорусі, Польщі, Словаччини, Австрії та Німеччини.

Через те, що у мотоциклістів виникли труднощі з перетином кордону, багато мотоциклістів не змогли потрапити на територію ЄС. Проте деяким байкерам 9 травня вдалося доїхати до Берліна, щоб завершити акцію.

Водночас, 16 червня заявили, що прапор мотоклубу "Нічні вовки" відправлять у космос. Про це повідомляється на сайті байкерів.

"Сергій Волков, син легендарного космонавта, восени вирушає у політ на Міжнародну космічну станцію, де і встановить прапор мотоклубу", - йдеться в повідомленні організації.

Прапор "Нічних вовків" передали космонавту 11 червня під час відвідування байкерами підмосковного Зоряного містечка.