Вчені Ізраїльського института пропонують підвищити корисні якості овочів, додавши багатий пігмент у ті овочі, в яких його немає. Доза пігменту підвищила імунітет помідор в 60 разів. "Наше відкриття може в майбутньому використовуватися для підвищення харчової цінності цілого ряду зернових культур", повідомив професор Асаф Аарони.

Пігмент під назвою беталаін захищає рослини від сірої плісняви, грибка, який щорічно призводить до знищення зернових, приносячи компаніям величезних збитків. Дослідження інституту ім. Вейцмана показало, що опірність сірої плісняви у модифікованих рослин зросла на 90% завдяки цьому пігменту.

Відкриття учених може стати в нагоді і у фармакології, використовуючи речовини модифікованих овочів у виготовленні ліків.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що першими марсіанами стануть не люди.