Група вчених з США в ході своїх недавніх досліджень встановила, що на поверхні Місяця можливо міститься вода в кількості більше 100 мільйонів тонн.

Виявляється, вода міститься на Місяці в рідкому агрегатному стані, у формі льоду, який прихований на полюсах супутника.

Роками раніше, американські вчені, які брали участь у космічній програмі "Аполлон", яка проводилася в США з 1961 року по 1972 рік, стверджували, що під час вилучення проб поверхні Місяця виявили лід, який знаходиться навіть у широтах, розміщених біля екватора супутника. Варто відзначити, що екватор є не найхолоднішим місцем на поверхні супутника. У зв'язку з цим експерти прийшли до висновку, що Місяць заповнений водою у всіх широтах, але співвідношення її дуже невелике, приблизно 0,05 % від загальної маси реголіту.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Вчені стверджують, що вода у вигляді величезних брил льоду разом зі снігом зберігається на дні найбільш глибоких кратерів, а в деяких місцях і зовсім укладена в такі об'єкти, як камені. Однак, перевірити ці заяви на практиці вдасться тільки тоді, коли геологам вдасться потрапити на Місяць і провести всі необхідні аналізи поверхні супутника, а можливо і пробурити свердловину, щоб підтвердити цю заяву. Але поки що, ці висловлювання є лише теоріями.

Примітно, що раніше вчені повідомляли про наявність поверхні води на Місяці, однак ніхто з них не підозрював, що її може бути в такій величезній кількості в порівнянні із загальною масою супутника.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що водна аномалія спантеличила вчених.