Речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону пояснив, що 17-річні українці, які перебувають за кордоном, повинні з’явитися до найближчої дипломатичної установи для взяття на військовий облік.

"У правилах військового обліку було прописано, що в 17 років треба стати на військовий облік. Через Резерв+ та дистанційно це зробити було неможливо. Тепер Кабмін врегулював це," – зазначив він.

Лазуткін наголосив, що молоді люди повинні принести свої документи до дипломатичної установи, яка потім передасть ці дані до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Призовники, фото: youtube
Призовники, фото: youtube

"Це важливо, оскільки дозволяє уникнути перенавантаження ТЦК і дає можливість молодим людям продовжувати навчання за кордоном," – підкреслив він.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Речник Міноборони також повідомив, що процес оновлення даних через застосунок Резерв+ триває стабільно. Після 18 червня у застосунку з’явиться новий QR-код, який дозволить використовувати електронний документ на рівні з паперовим. Це значно спростить процедуру перетину кордону.

"Для багатьох українців цей QR-код стане символом легітимізації. Після його появи можна буде перетинати кордон із застосунком Резерв+ без проблем," – зазначив Лазуткін.

Крім того, у Резерв+ буде доступна нова опція для виправлення помилок у даних. "Якщо у військовозобов’язаних написано 'у розшуку', вони зможуть в один клік виправити це та оновити свої дані в 'Оберіг'," – пояснив Лазуткін.

Ці зміни спрямовані на полегшення процесу військового обліку для громадян, що перебувають за кордоном, та забезпечення зручного доступу до необхідних послуг.

Нагадаємо, Чи можуть мобілізувати тих, хто не був в армії: юрист пояснив, до чого готуватись українцям без досвіду

Раніше ми розповідали, що Ухилянтам пригрозили ще одним суворим покаранням: хто може втратити останні копійки

Також, Українцям підказали, як підготуватись до ВЛК, щоб лікарі не пропустили ваші захворювання