В Україні вже багато років при народжені дитини, батькам видається “Пакунок малюка”. У 2024 році ця програма зазнала змін. Варто знати, що саме змінилось та на що можуть розраховувати батьки.

Про це повідомили у Державній службі з прав дітей.

Програма державної допомоги сім'ям з новонародженими дітьми стала ще більш вигідною та зручною.

Вміст пакунку малюка. Фото: Фокус
Вміст пакунку малюка. Фото: Фокус

Що нового у "Пакунку малюка" 2024

З'явилась можливість отримати кошти замість бебі-боксу: Замість отримання речей, сім'ї мають право вибрати одноразову грошову виплату.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Мобілізованим оголосили важливе нововведення Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

ЇЇ розмір було збільшено, замість 5000 грн, як це було раніше, тепер сім'ї отримують 7689 грн. Ця сума еквівалентна трьом прожитковим мінімумам для дітей віком до 6 років.

Що стосується самого пакунку, в ньому стало більше багаторазових товарів. До комплекту додано більше багаторазових вологостійких пелюшок, які практичні та екологічні. Також, в оновлений "Пакунок малюка" включено більше теплих речей, таких як шапочки та чоловічки, що важливо для новонароджених у холодну пору року.

Збільшений розмір пледа-ковдри, що робить його більш зручним для використання як для немовлят, так і для дітей старшого віку.

Зменшено кількість одягу найменшого розміру: кількість боді та штанів-повзунків найменшого розміру, зважаючи на те, що діти швидко з них виростають.

До комплекту додано книгу "Від народження до року", розроблену ЮНІСЕФ. В ній зібрані знання та поради для догляду за новонародженими.

Як отримати "Пакунок малюка" 2024

Найпростіший спосіб отримати "Пакунок малюка" - це одразу після народження дитини у пологовому будинку. Для цього вам знадобиться лише свідоцтво про народження дитини. Якщо ви не отримали "Пакунок малюка" у пологовому, ви можете звернутися до будь-якого відділення Укрпошти протягом 6 місяців з дня народження дитини. З собою вам потрібно буде мати свідоцтво про народження дитини та паспорт одного з батьків.

З 2023 року "Пакунок малюка" можна оформити онлайн через портал "Дія". Для цього вам знадобиться електронний підпис одного з батьків.

Пакунок малюка, скріншот: YouTube
Пакунок малюка, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що українським дітям нададуть безкоштовний відпочинок.

Як повідомляли раніше, як отримати гроші замість пакунку малюка.

Як писав "Знай" раніше, в Україні збільшать допомогу батькам при народженні дитини.