В Україні завершився термін, відведений для обов'язкового оновлення особистих даних військовозобов'язаних у Територіальних центрах комплектування. Це означає, що тепер за несвоєчасне оновлення інформації громадян можуть оштрафувати. Проте, за прогнозами, реальні штрафи можуть з'явитися лише у вересні.

Про це розповів Олександр Федієнко, народний депутат з Комітету ВР з цифрової трансформації. За його словами, керівники ТЦК ще не повністю освоїли процедуру накладення штрафів та необхідні зміни до адміністративного кодексу. Він підкреслив, що процес впровадження нових правил потребує часу, а тому перші штрафи з'являться не раніше вересня.

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

"З тими керівниками ТЦК, з якими я спілкувався, не всі ще досі розібралися безпосередньо з процедурою штрафів і роботою відповідних оновлень до адміністративного кодексу", – зазначив нардеп.

Поки ж військовозобов'язані, які не оновили свої дані вчасно, можуть очікувати на посилення контролю з боку патрулів.

Популярні новини зараз
Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне
Показати ще

Штрафи за неоновлення даних становлять від 17 000 до 25 500 гривень. Однак, Федієнко прогнозує, що багато людей спробують оскаржити ці штрафи в судах, оскільки судовий процес може бути дешевшим, ніж сплата штрафу. Він також додав, що під час спілкування з військовозобов'язаними, багато хто виявив незадоволення процедурою та можливими наслідками.

Нагадаємо, Кого в першу чергу мобілізують після оновлення даних

Раніше ми розповідали, що Гроші не допоможуть: штрафи за неоновлення даних у ТЦК стануть лише початком проблем

Також, Чи покарають українців, які оновили дані, але не пройшли ВЛК — у Міноборони пояснили нюанси