Цьогорічний навчальний рік у багатьох українських школах розпочнеться не так, як зазвичай. Через постійні графіки відключення електроенергії та можливі труднощі взимку, у деяких регіонах вже запроваджують шестиденний навчальний тиждень. Зокрема, у Житомирі школярі тепер будуть змушені вчитися і по суботах.

Рішення про введення шестиденного навчального тижня ухвалили через можливі перебої з електропостачанням у зимовий період. За словами Житомирського міського голови Сергія Сухомліна, головна мета цього кроку — накопичити "запас" навчальних днів, щоб у разі масштабних відключень світла мати можливість продовжити зимові канікули без необхідності переходу на дистанційне навчання.

Школярі, скріншот
Школярі, скріншот

Онлайн-освіта, яка стала вимушеною нормою в період пандемії та воєнного стану, показала свої недоліки, зокрема зниження якості навчання. Тому влада Житомира вирішила зробити все можливе, щоб діти залишалися в класах навіть у складні зимові місяці. Запровадження додаткових уроків у суботу дозволить продовжити канікули в разі тривалих відключень світла, не втрачаючи навчальний час.

Не дивно, що впровадження шестиденного навчання викликало змішані почуття у батьків і дітей. Діти звикли до двох вихідних на тиждень, і субота завжди була довгоочікуваним днем для відпочинку, розваг та хобі. Тепер же вони змушені йти до школи, що для багатьох стало справжнім стресом.

Популярні новини зараз
Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Школярі. Фото: скриншот з відео
Школярі. Фото: скриншот з відео

Батьки також опинилися в складній ситуації. Деякі з них хвилюються через додаткове навантаження на дітей, яке може призвести до перевтоми. Інші ж підтримують рішення влади, розуміючи, що це вимушений захід, який допоможе уникнути проблем узимку. Проте хвилювання щодо того, як саме шестиденка вплине на психоемоційний стан дітей, залишається актуальним.

Зараз у Житомирі тривають консультації з навчальними закладами, і незабаром буде оприлюднено остаточне рішення щодо запровадження шестиденного навчального тижня. Якщо це нововведення покаже свою ефективність, ймовірно, що його застосують і в інших регіонах України, які також можуть зіткнутися з енергетичними проблемами.

Нагадаємо, Українські школярі самі обиратимуть, чому навчатись – шкільну програму повністю перекроять

Раніше ми розповідали: Без черг і зайвих аналізів: українські діти проходитимуть шкільні медогляди за новими правилами

Також, Світло - це ваші проблеми: міністр освіти змусив університети платити зі своєї кишені