В Україні з'явився новий вид субсидії: кому допоможуть

Люди оформлюють субсидію на ЖКП. Фото: youtube
Люди оформлюють субсидію на ЖКП. Фото: youtube

В Україні з'явився новий вид субсидії, яка спрямована на підтримку сільськогосподарських виробників, які працюють на територіях, де можливі чи вже йдуть бойові дії. Кабінет міністрів підтримав ініціативу запровадження нового виду субсидій, щоб зменшити фінансове навантаження на фермерські господарства, які працюють у складних умовах поблизу лінії бойових дій. Виплата допомоги здійснюватиметься за кожний гектар угідь, засіяних або засаджених сільськогосподарськими культурами. Розмір допомоги залежатиме від наближеності господарства до фронту.

Клієнти YASNO скаржаться на грабіж: рахунки завищуються більш ніж у 10 разів

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка
Показати ще

Клієнти YASNO скаржаться на завищені рахунки за спожиту електроенергію. Так, українка звернулася до фахівців YASNO із претензією, що їй завищили рахунок у 15 разів. За її словами, за липень, коли більшу частину дня не було світла, вона використала від сили 40 кВт, а їй нарахували 600 кВт. Ще в однієї клієнтки постала проблема трохи іншого характеру. Вона виявила, що в особистому кабінеті нарахування виставлено за тарифом 4,32 гривні за кВт, при тому, що вона має двозонний лічильник. "Нічний" тариф чомусь був не врахований.

"Заморожені" тарифи скасують? Яку комуналку зібралися підвищувати

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

З'явилася інформація, що в Україні вже найближчими тижнями або місяцями вартість комуналки можуть підняти до "ринкового" рівня. Серед цієї комуналки – тарифи на газ. Однак поки що вони залишаються "замороженими". Відомо, що з 1 вересня побутові споживачі оплачуватимуть споживання газу за тими самими тарифами, що й зараз. Про те, як в Україні може змінитися ціна на газ, стало відомо з інформації від Нацбанку, а також із заяв міністра енергетики України Германа Галущенка. Війна в Україні затягнулася на невизначений час, а дотувати споживання населення нема чим. До того ж на приведенні тарифів до економічно обґрунтованого рівня наполягає МВФ.

Ударять заморозки чи накриє спека: синоптики дали прогноз погоди на початок осені, яким буде 1 вересня

Весняна погода в Україні, скріншот: YouTube
Весняна погода в Україні, скріншот: YouTube

Незважаючи на те, що в Україну повертається спека і всі ми відчуваємо це вже зараз, кілька тижнів тому синоптики говорили про те, що на перші заморозки на нас чекають уже на початку вересня. Тепер, коли до осені залишилося 2 тижні, можна зробити точніший прогноз. То якою ж буде осінь для українців? Синоптикиня Укргідрометцентру Діана Кривобок сказала про це в ефірі телемарафону. У свою чергу, завідувачка відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня заявила, що у жовтні, звичайно, варто чекати бабиного літа.

Більше не допоможуть: ТЦК не хочуть, щоб адвокати втручались у мобілізацію

Мобілізація жінок в Україні
Мобілізація жінок в Україні

Втручання адвокатів може призвести до порушення об'єктивності процесу мобілізації чи медичного огляду військовозобов'язаного. Про це повідомляє Волинський обласний ТЦК та СП. У ТЦК зазначили, що процес мобілізації – чітко регламентована процедура, визначена законодавством. Те саме стосується проходження ВЛК. Втручання адвокатів у ці процедури є вкрай небажаним. Зазначається, що втручання адвоката не повинно бути навіть якщо людина має право на відстрочку – військовозобов'язана має особисто подавати документи на ім'я голови комісії ТЦК та СП.