Командир розвідувального взводу 28-ї окремої механізованої бригади Ярослав Гаврилюк (позивний "Сява") помер від побоїв старшого за званням товариша по службі. Про це повідомляють товариші по службі воїна.

Командир розвідки батальйону Андрій Мурашкін (позивний "Мурчик") вбив його на грунті неприязних особистих стосунків. За фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті, відкрито кримінальне провадження.

Відомо що Мурашкін і Гаврилюк служили разом півтора року і кривдник часто нападав на Ярослава. Його товариші по службі побоюються, що Андрій піде від відповідальності через те, що його родичка працює в навчальному закладі МВС України.

Ярослав Гаврилюк

Також Андрій Мурашкін був членом сепаратистської партії "Батьківщина" і навіть балотувався від неї в 2010 році в Одеську облраду. В 2014 році, коли на всю йшла війна на Донбасі, він публікував у соціальних мережах фото з георгіївською стрічкою, а в 2016 був затриманий за підозрою в перевезенні зброї із зони АТО, однак після його відпустили.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того, один з колишніх товаришів по службі Ярослава Гаврилюка розповів про знущання "Мурчика", зокрема, над "Сявой". Одного разу його залишили одного в посадці охороняти поламаний БРДМ, а сухпайка залишили максимум на тиждень. На 4-му році війни чоловік був змушений просити допомоги у місцевого фермера, який привозив йому воду і їжу, а також брав на зарядку телефон.

Командир розвідки батальйону, за його словами, вів розгульне життя і любив прикластися до пляшки. Він почав свої знущання відразу після своєї появи і товариш по службі стверджує, що "благословляв" всі ці дії сам підполковник Кутельмах Андрій Ярославович, який теж часто пив.

Чоловік зазначає, що загиблий Слава був добрим, спокійним і нешкідливим людиною і це жахливо, що захисники України гинуть не від куль ворога, а від п'яного свавілля так званих "командирів".

"А тобі, Слава, дякую, що був поруч з нами. Спочивай з миром, брат…", - підсумував він.

Прощання з Ярославом Гаврилюком пройшло в одеському Будинку офіцерів, що на Пироговській вулиці, а землі його зрадили на Новогородском (Таїровському) кладовищі.

Давал себе слово никогда не выносить " сор" из армейской среды.Но трагическая смерть Славы Гаврилюка заставила...

Geplaatst door Andrey Polgorodnik op Donderdag 1 november 2018

Нагадаємо, з'явився малолітній Чикатило, мережа здригається від жаху, дивлячись на ці кадри 18+.

Як повідомляв Знай. ua, військовий жорстоко розправився з дружиною: бездиханне тіло кілька тижнів пролежав у кар'єрі. Бойовик викинув труп в кар'єр.

Знай. ua писав, що Путіна знову вигадали "українського терориста", на цей раз - в Криму. Російські спецслужби затримали 22-річного кримчанина.