У середині грудня Україну вразила страшна трагедія: у Фастові Київської області вибухнув житловий будинок. У результаті інциденту загинули дві людини, ще один був серйозно травмований, а 77 жителів залишилися на вулиці. Як зараз живуть люди зі зруйнованого будинку? Передають "Подробиці".

Ірина показала журналістам, що залишилося від її квартири, яка знаходилась якраз над місцем вибуху. На той момент вдома був тільки чоловік.

"Мій чоловік сів роздрукувати документи і стався вибух. Він з усім майном, яке у нас було полетів униз, на 3 поверх. Він був там під завалами", - розповідає Ірина.

Чоловік Ірини дивом залишився живий, самостійно вибравшись з-під завалів. Зараз він находиься в лікарні з посттравматичним синдромом. Ірина журиться: документи, заощадження та бізнес-документація пропали в результаті інциденту.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Мешканці все ще повертаються до зруйнованого будинку, щоб забрати звідти вцілілі речі. Рятувальники розбирають завали щоб підготувати будинок до консервації. За версією слідства вибух стався у результаті витоку газу.

"Попередньою залишається версія, що це все-таки була газоповітряна суміш. Якщо б це був посторонній вибуховий пристрій, тіло чоловіка, в квартирі якої стався вибух, розірвало б на шматки", - говорить Микола Жукович, прес-секретар Національної поліції Київської області.

Самі жителі стверджують, що не відчували запах газу, а сам чоловік щойно повернувся із зони АТО.

"У нього в той день був день народження і вони святкували, очевидці бачили вибухівку", - говорить Сас Марія, мешканка зруйнованого будинку.

Постраждалим виплатили першочергову допомогу - по 39 000 кожному. Місцева влада стверджує, що якщо Кабмін оперативно виділить кошти для придбання квартир постраждалим, мешканців будинку вдасться розселити за січень місяць. Зруйновану частину планують відновити за наступний рік.

Нагадаємо, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом вибуху у п'ятиповерховому житловому будинку в місті Фастів.

Раніше Знай.ua повідомляв, стали відомі імена і біографії людей, загиблих під час вибуху газу в багатоповерхівці.

Також Знай.ua писав, влада Фастова об'явила 16 грудня Днем скорботи.