В дитячій обласній лікарні у Вінниці від кору померла 8-місячна дитина. Варто зазначити, що ця трагедія є першим летальним випадком через кору в 2019 році.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

За інформацією обласного дитячого інфекціоніста Ірини Незгоди, за два тижні 2019 року в області на кір захворіли 524 людини, з них 288 дітей. А в 2018 році зареєстрували понад 3,3 тис. випадків кору.

лікарня
лікарня

"За 35 років такого кору ми не бачили. Ця хвороба має циклічність, та, враховуючи, що останні кілька років не було в достатній кількості вакцин, або вакцини викликали сумніви у батьків (тому дітей вони не вакцинували), загальний імунітет населення впав на катастрофічно низького рівеня", - заявила інфекціоніст.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

лікарня
лікарня

Також лікар розповіла, що 70% людей, які захворіли на кір, не мали відповідної щеплення. За словами інфекціоніста, основними ускладненнями кору зараз є пневмонія, гепатит і енцефаліт. Зокрема, зараз в дитячій обласній інфекційній лікарні лежить дівчинка, у якої ускладнення кору - енцефаліт. Це перший такий випадок в області. Лікар повідомила, що в Україні від кору вже померло 17 людей.

Варто нагадати, що у Кривому Розі чоловік вигнав дружину з квартири. Вона викликала поліцію. Після того, як правоохоронці прибули на місце подій, чоловік влаштував стрілянину по поліцейським. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Дніпропетровської області.

"Під час виїзду за викликом "домашнє насильство" порушник здійснив один постріл у співробітників патрульної поліції. Згідно із законом поліцейський прийняв рішення про застосування табельної зброї", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з незапам'ятних часів люди намагалися захистити себе від ворогів, хвороб, невдач і злих духів амулетами. Справжній прогрес починався тоді, коли люди робили висновки з своїх помилок: виганяли шаманів, забували про бубни-амулети і вчилися жити — сіяти, будувати, лікувати. Проте, абсолютно неправильно вважати, що амулети — це доля дикунів.

Нагадаємо, страшну хворобу навчилися діагностувати ще до її появи.

Як повідомляв Знай.uа лікарі розповіли, чому у дітей безсимптомно підвищується температура: три головні причини.

Знай.uа писав, популярний продукт виявився провокатором жіночої онкології.