У Стамбулі, 31 серпня, розпочалась вирішальна зустріч патріарха Кирила з константинопольським патріархом Варфоломієм, на якій розглянуть і українське питання.


Після цього питання про самостійність Української православної церкви від Москви) буде винесено на Всеархирейский Собор 1-3 вересня, а остаточне рішення - на Собор константинопольських ієрархів у жовтні.

Як говорять експерти, Українське питання стоїть настільки гостро, що минулі конфлікти вже неважливі.

На зустрічі обговорять питання про ініціативу створення помісної української церкви, повідомляє російське інформагенство. Переговори двох Предстоятелів йдуть в резиденції Константинопольського Патріарха в стамбульському районі Фанар, імовірно триватимуть три години. Яких-небудь подробиць порядку денного сторони не оприлюднили, обмежившись стандартними формулюваннями церковної дипломатії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"На зустрічі Предстоятелів будуть обговорюватися питання, що представляють взаємний інтерес", - сказав заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрей Микола Балашов.

За інформацією російських ЗМІ, на наступний день після переговорів, у Стамбулі планували провести засідання Константинопольської Православної Церкви, яке, можливо, стане вирішальним у питанні Української церкви.

Додамо, Синод перенесли на 10-12 жовтня.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що перемога – це не тільки звільнення української землі. Перемога – це коли вперше більш ніж за 300 років, в Україні з'явився реальний шанс створити єдину помісну православну і головне – Українську церкву. І ми молимося, щоб до 1030-ліття хрещення України-Русі святим рівноапостольним князем Володимиром Господь дарував нам цей Томос.
Як повідомляв Знай.ua, на етапі створення та становлення в Україні Єдиної православної помісної церкви, російські спецслужби, з допомогою "п'ятої колони", планують створити розкол в громадянському суспільстві.
Також Знай.ua писав, під київський храм – Андріївську церкву на Подолі принесли скульптуру американського підприємця Джека Деніела у людський зріст.