У Росії ФСБ затримала учасника терористичної організації "Ісламська держава", який нібито працював на Службу безпеки України.

Цю інформацію повідомили російські ЗМІ, посилаючись на Центр громадських зв'язків ФСБ.

У повідомленні говориться, що в РФ був затриманий уродженець Дагестану Меджид Магомедов, який назвався членом ІД. На допиті він розповів, що нібито українські спецслужби забезпечують терористів інформацією і зброєю.

ФСБ Росії
ФСБ Росії

За словами затриманого, він їздив до України щоб зустрічатися з емісарами ІД, які звели його з представниками СБУ.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

"Магомедов отримав від співробітників українських спецслужб завдання по ліквідації командира одного з підрозділів збройних сил ДНР, що живе в Смоленській області" йдеться в повідомленні

Також повідомляється, що під час затримання у нього вилучили саморобний вибуховий пристрій, пістолет з глушником і боєприпаси.

За словами затриманого, спецслужби України "надають допомогу бойовикам ІГ, фінансуючи і надаючи зброю і вибухівку для організації терактів у Росії". Крім того, СБУ нібито використовує терористів для "усунення лідерів ЛНР і ДНР".

ФСБ Росії
ФСБ Росії

Нагадаємо, що 4 вересня на Донбасі був ліквідований бойовик Євген Орленко з позивним "Домовичок". У серпні бандиту виповнилося 24 роки. За наявною інформацією, інцидент стався в населеному пункті Брянка, яка знаходиться під контролем бойовиком так званої "ЛНР".

Як повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан Штірліц, терорист Євген Орленко з позивним "Домовик", перебравши з алкоголем, вирішив перевірити надійність бронежилетів, які були зроблені на окупованому Донбасі.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", стало відомо про те, що російська сторона на переговорах у Мінську відмовляється говорити, відправляла на окуповані території Донбасу слідчих.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що бойовики, чиї фотографії були опубліковані раніше, жодним чином не причетні до ліквідації ватажків терористів самопроголошеної "ДНР" Олександра Захарченко.