В Одеській області мешканці Роздільнянського району заблокували рух транспорту по трасі Р-33, яка пролягає з Вінниці до Кучургану через Балту, Подільськ і Велику Михайлівку. Як уточнює видання “Сегодня”, мітингувальники поставили блокпост біля селища Павлівка.


Місцеві жителі і активісти, які брали участь у блокаді, зазначають: акція протесту не має термінів і вони покинуть свій пост виключно після того, як на дорогу виїде ремонтна техніка, адже на даний момент траса вся в ямах.


Блокада стартувала ще 11 вересня, і як зазначає активіст Володимир Станішевський, люди заблокували проїзд через тунель для легкових автомобілів і вантажівок, а проїхати дають тільки машинам з дітьми та спецтранспорту – пожежним машинам та каретам швидкої допомоги. Він повідомляє, що в акції беруть участь приблизно 150 осіб, які періодично змінюють один одного.


А з 15 вересня у протесті почали брати участь і жителі Роздільної, заблокували рух фур на в'їзді зі сторони селища Курган, і там, як повідомляє Станішевський, не дають вантажівкам проїхати тільки.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще


“Ми вирішили перекрити тут дорогу, щоб її стан не погіршився через вантажівки”, - повідомляє місцевий житель Олег, згадуючи, що такими діями близько півтора роки тому вони домоглися того, що дороги в районі частково відремонтували.


Протестувальники повідомляють, що велика частина водіїв не скаржиться, а лише підтримує їх, адже дорога і справді погана. Про це навіть повідомляється на багатьох місцевих форумах у Мережі.
В обласній службі автодоріг запевняють, що вони зробили все, що було в їхніх силах, в тому числі провели тендери на ремонт цієї магістралі.


“Вся складність в тому, що немає фінансів. Те фінансування, яке було отримано з митного експерименту, було направлено на трасу М-15 Одеса-Рені”, - повідомляється в прес-службі відомства, де також додають, що вони всього лише розпоряджаються коштами.


До речі, в ході останньої сесії голова обласної ради Анатолій Урбанський розповів, що Р-33 – це наступна пріоритетна дорога після завершення М-15, а закінчити ремонт останньої планують у грудні поточного року.


Нагадаємо, раніше стало відомо про те, як вберегти свою машину від угону.


Також Знай.UA повідомляв про те, що активіст і волонтер розповів про нову ось зла в Одеській області в лавах політиків і криміналітету.


Також Знай.UA розповів, що активи одеського нардепа були арештовані після заяви екс-партнера.